2008. március 26., szerda

Velokraft Vk3-as burkolása


Megpróbálkozunk egy furcsasággal: Streamliner szerüséget, azaz gyors, burkolt kétkerekű fekvőt varázsolunk egy kényelmes karbongépből.

Sala már tavaly összerakta a gyönyörű Velokraft Vk3-asomat, mely annyiban tér el az eredeti kialakítástól, hogy nem két 20"-os kerékkel van szerelve, hanem hátul 26-osat raktunk bele. Evvel ugyan kevésbé lett fektetett, és az első villa szöge is meredekebbé vált, valamint a gyári hátsó csomagtartó dobozt sem lehetett felrakni, viszont a híres Velocity kerekekből hátulra csak 26-osat tudtunk venni. Mivel az M5-től vett hátsó karbon doboz viszont megfelelő volt mind formában, mind kinézetben, így az is felkerült rá. Akik voltak tavaly a II. fotelbringa találkozón Vajtán, azok már láthatták ebben az állaptában a gépet. Élvezet vele tekerni, az biztos.


Most újabb lépésként beszereztük az M5-ösök világbajnok burkolatának front részét, melyet sikerült is felpakolnom rá. A tervem az, hogy a két merev burkolati elem közé varrok egy lezippzározható burkolatot, így segítve a légáramlatot, illetve magamat a nagyobb sebesség elérésében. Most kifejezetten jól jön a magasabb hátsó helyzet, mivel így nem jelent gondot átnézni a frontburkolat felett. (Ugyanezt az Optima Baron-nal nem lehetne megvalósítani, mert azon sohasem látnám az előttem lévő talajt, illetve annak hibáit...) Persze lesz még pár gond, amit meg kell majd oldani a huzaton kívül (pl a kormányt keskenyebbre kell majd cserélni), de kiváncsian tekintünk a projekt elé. Fóleg az lesz érdekes, hogy mennyivel növelhető így a sebesség, hogy a használhatóság igazából ne csökkenjen. Amint lesznek fejlemények, igyekszem majd beszámolni!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vajtán irigyeltelek is, mikor otthagytál minket mint gyorsvonat, megelőzve az esőfelhőket, míg mi (másodszor is) jól bőrig áztunk

Murla írta...

Remélem idén is találkozunk Fehérgyarmaton! Mi mindenesetre ott leszünk.