2008. március 25., kedd

Szomorú

Már másodszor fordul elő, hogy elvisznek (ellopnak) a kertünkből beültetett növényeket! Ez egyszerűen hihetetlen és egyben nagyon-nagyon szomorú.
Építettünk már több helyen kertet, de soha sehol nem vittek még el semmit belőle. Itt Budakalászon sajnos van valaki, vagy vannak valakik, akik ellentétben a mondással, miszerint "Ki a növényeket szereti, rossz ember nem lehet!", nyugodt szível dézsmálja meg, teszi tönkre másét. Már a beültetés után 1-2 héttel is elvitt 9 növényt egy éjjel, de aztán úgy tűnt, hogy készen van a kertjével, mert hónapokig nem jött újra. (Persze az is lehet, hogy csak a gyorsan felszerelt kültéri kamerák riasztották el egy ideig.) Sajnos a tavaszt megérezvén, úgy látszik ismét feltámadt benne a növényvadászat. És ráadásul már megint a mi telkünket nézte ki beszerzési forrásnak, ahelyett, hogy ellátogatott volna valamelyik közelünkben lévő kertészetbe. (Vagy talán csak sokáig dolgozik, ezért jött hozzánk megint sötétben, este fél 10-kor, mivel ekkor már semelyiket nem találta nyitva?!)
Eddig mi nem zártuk a kertkaput kulcsra, de sajnos most már kénytelenek leszünk erre is, meg arra is, hogy megjavíttassuk a mozgásérzékelős lámpát annak érdekében, hogy a videofelvevőnk rögzíteni tudja a hivatlan látogatónkat. Szomorú egy tapasztalat ez, főleg amikor az ember azt látja, hogy tőlünk párszáz km-re nyugatra sok helyen még kerítés sincsen. És nem azért mert nem telik rá a sógoroknak...

Nincsenek megjegyzések: