2008. április 3., csütörtök

Szülinapi-évadnyitó jamboree


Gyorsan közeledik az április 5-e, ideje hát hogy egy kicsit konkretizáljuk a szombati rendezvényünk programját:

Kezdés: 14:00

Helyszín: Annyira Más Bringabolt (Budakalász, Tanító u. 2.)
Parkolás: A Tanító utcának a felénk eső részén tilos megállni, a mi parkolónkba pedig csak 5 autó fér el. A gépjárművel érkezők ezért legkönnyebben vagy a Tanító utca Omszki-tó partja menti részén, vagy a tőlünk 800 m távolságban lévő Cora vagy Electro-World áruházak parkolójában tudnak leparkolni, és onnan kerékpárral gyorsan és könnyen elérhetőek vagyunk.


14:00-15:00 Érkezők fogadása, felkészülés a rekus felvonulásra

Kérünk mindenkit, hogy lehetőleg hozza el bringáját. Ettől függetlenül lehetőséget biztosítunk arra, hogy a bolt próbagépeit igénybe lehessen venni a felvonulásra. Ezek a következők:
(AZUB 5 és Mini, Giant Revive, Hase Tagun és Kettwiesel, RANS V2 Formula és Cruz, Steintrikes Nomad, Sun EZ-1, TW-Bents Action-plus és Arrow) Kérem azokat, akik nem tudnak magukkal hozni sem rekut, sem hagyományos kerékpárt, mindenképpen jelezzék ezt előre, hogy tudjunk számukra biztosítani fekvőbringát a fenti gépek közül. Fontos még, hogy az előfoglalt gépeket legkésőbb 14:30-ig át kell venni, ellenkező esetben más számára felszabadulnak, így a későn érkezők könnyen lemaradhatnak a közös tekerésről.
Indulás előtt még szeretnénk készíteni egy közös képet a csapatról!


15:00-16:00 Rekus (illetve bringás) felvonulás

Egy kb 10 km-es 99%-ban kerékpáros úton vezetett kört kerekeznénk be, melynek során bejárnánk a budakalászi hangulatos ártéri és a pünkösdfürdői gáton vezetett bringautakat valamint áthaladva alatta, megnéznénk az épülő M0-ás hídat. A konkrét útvonal:
Tanító u. (végén jobbra fordulunk)- József A. u. (átmegyünk a 11-es út felett) - Lupa-szigeti u. (végén balra, északnak fordulunk)- Ártéri kerékpárút ( a végén balra, délnek fordulunk) - Kórház u. (ez elég kátyús, így ha valaki tart tőle, visszamehet az ártéri úton is) - Duna sétány (itt megyünk át az M0 híd alatt) - Kossuth L. üdülőpart (széles gátút, melyről kevéssel a vége előtt jövünk le, majd jobbra fordulunk) - Pünkösdfürdő u. (az utolsó 100 méteren lemegyünk a járdán lévő bringaútról, hogy az átkelés a 11-es úton a lámpánál könnyű legyen, majd átérve jobbra fordulunk a kerékpárútra) - M-11 főút melletti kerékpárút (az Omszki-tó előtt közvetlenül balra fordulunk)- Sport u. (Omszki-tó déli partja mellett, majd jobbra), Tanító u.


16:00- Párhuzamosan futó programok

A, Túra
Akiknek nem lesz elég a közös tekerésből, és még km hiányban szenvednek, azok a Sport utcából nem fordulnak rá a Tanító utcára, hanem folytathatják az útjukat Szentendrére, vagy akár Leányfalura. Ebben az esetben a célszerű útvonal:
Sport u. - Vasút sor (töltésen lévő bringaút) - Szentendrei út (ez nem a 11-es út, hanem egy vele párhuzamos, kevéssé forgalmas kalászi utca) - Ország út (a végén átkelés a 11-es úton) - Szentendrei kerékpárút (új, széles, a Duna partján, a gáton vezetett kerékpárút) - Szentendrei Duna korzó - esetleg tovább, ameddig az idő és a lelkesedés tart:
Ady Endre út - Dunakanyar sétány - Leányfalui part menti kerékpárút.

B, Bolti jamboree
Beszélgetés, próbára szolgáló rekuk tesztelése, filmvetítés rekus videókból, ügyességi és rekuismereti vetélkedők, szülinap.

Étel és ital amolyan igazi bringás jamboree módon van tervezve. Önkiszolgáló jelleggel lehet majd fogyasztani a következőkből:
Többféle pogácsa, sós és édes ropogtatni valók, körözött, libazsír és vöröshagyma, kenyér, sütemények illetve szülinapi torta. Italként bubis és mentes ásványvíz, "napközis" tea, szénsavas üdítők, nescafé lesz.
A rendezvény keretében szeretnénk elindítani vendégkönyvünket. Kérünk mindenkit, hogy legalább aláírásával lássa el a megfelelő oldalt, de ha valaki komolyabb bejegyzésre is vállalkozik, azt előre is köszönjük.
Mindenkit szeretettel várunk tehát szombaton, április 5-én 14 órakor, Budakalászon, a Tanító u. 2-ben, az Annyira Más Bringaboltban!

Nincsenek megjegyzések: