2008. április 21., hétfő

Critical Mass 2008

Tegnap nagy nehézségek árán, de végül csak sikerült felvinnünk a velomobilt Pestre, így bár késve, de 9 fős csapatunk csak elindult délután 4-kor Kalászról. (Egy másik rekus csapat is volt , Csabiék, de ők máshonnan, máskor indultak.) Megdöbbentő volt, hogy mennyi bringást lehetett látni Budapesten, de még érdekesebb volt, hogy a felvonulás felé haladva mennyien kerekeztek kifelé a városból, amikor még a Critical Mass el sem kezdődött! Jó volt látni, hogy ennyien ültek nyeregbe, bár még jobban örültünk volna, ha nem nyeregbe, hanem rekus ülésben lett volna a többség... :)
Panaszra azért nem lehet okunk, mivel idén több fekvőst lehetett látni, így ezen is lemérhető, hogy gyarapszik táborunk. Egy dologra azért vonulásunk közben rádöbbentem:
Mivel mi döntően trike-okkal mentünk, hogy a gyakori megállás ne jelentsen olyan gondot, mint a hagyományos bringásoknak, így a velünk találkozókban azt az érzetet erősíthettük, hogy a fekvők alacsonyak. Márpedig ez egy gyakori negatív előítélet a rekukkal kapcsolatosan, amin jó lenne változtatni. Ehhez valószínűleg magasabb gépeket kellene használnunk az ilyen alkalmakkor. Tény, hogy városban nem az alacsony háromkerekűek a leginkább ideálisak, bár még a viszonylag széles velomobillal is elfértem mindenhol a karók és az olyan korlát-tekervények között is, mint ami az Árpád híd budai hídfőjénél van.
Na majd legközelebb!
Addig is, ha valaki lát még fekvősökről képet a Critical Mass fotói között, akkor küldjön linket róla. A fenti fotó egyébként Bori27 műve, köszönjük. További képei ezen a linken tekinthetők meg.

Még valami: az M1 Feszti körkép műsorának tegnapi adásában végül nem került leadásra a rekus riport, áttették a jövő vasárnapra.

Nincsenek megjegyzések: