2008. február 23., szombat

Taipei Cycle Show

Március 13-16 között rendezik meg idén az egyik legnagyobb távolkeleti kerékpáros szakkiállítást, a Taipei Cycle Show-t.

A rendezvényen kiállít több beszállítónk is. A nagy alkatrészgyártókat nem számítva ott lesz például a TW-Bents is pár újdonsággal. Ezek között van egy összehajtható trike, egy highracer, valamint az egyik nagy reménységük, az összecsukható elsőkerék hajtású, hátsó lengéscsillapítású modelljük, a Cobra, mely akár a parányi Smart autó csomagtartójába is befér gond nélkül.

A kiállítás előzetes anyagát elnézve látható, hogy sokan és sokat dolgoznak azon, hogy miképp lehetne a városi közlekedésben jobban használni a kerékpárokat. Így például számtalan új folding (azaz összehajtható) gépet illetve biztonságos tárolásra/ lelakatolhatóságra vonatkozó megoldást állítanak ki a gyártók. Nagy hangsúly lesz az elektromos motorral ellátott járgányokon is. Mindemellett az egyik legrangosabb bringás design pályázattal (International Bicycle Design Competition azaz IBDC) is keresik az új hasznos megoldásokat, koncepciókat, figyelik az új trendeket.
Talán egyszer majd mi is kilátogatunk erre a kiállításra, addig is marad az internet által biztosított információk begyűjtése. Ha valaki ott lesz és küld nekünk személyes beszámolót, akkor szivesen közzétennénk! (Hátha... :-))

Nincsenek megjegyzések: