2008. február 12., kedd

Rohloff fejlesztés



Mint az valószínűleg ismert, a Rohloff AG gyártja a legjobbnak tartott agyváltót, a 14 sebességes Speedhub 500/14-est. A vevőink közül is többek által használt kiváló minőségű, de már régóta gyártott terméknek a továbbfejlesztett verzióján dolgozik egy ideje a cég. Mint az a Rohloff Tulajdonosok Klub-ján olvasható, az új modell még csak a tervezési fázisban van, megjelenésére legkorábban 2009 vagy 2010 folyamán lehet számítani, azonban ezt még számtalan tényező befolyásolhatja. Mindaddig fejlesztenek, míg teljesen nincsenek megelégedve, evvel is meg akarják védeni a 20 év alatt kivívott kiváló hírnevüket. Mindenesetre remélik, hogy az idei Eurobike-ra már egy működő egyedi gyártású darabot ki fognak tudni vinni.
Az új típussal feltétlenül előre kívánnak lépni, azaz nem céljuk, hogy a többi gyártóhoz hasonló, kevesebb sebességű, egyszerűbb modellel jelenjenek meg. Mivel még nincs befejezve a fejlesztés, így nem lehet annak eredményeit megjósolni, de előzetesen az alábbi célokat tűzték ki:
  • Az új termék ugyanolyan komoly megbízhatóság mellett alkalmas legyen szinte minden típusú kerékpáros felhasználásra. (Tandemben előreláthatóan nem lesz használható.)
  • A jelenlegihez képest a tömeget csökkenteni kívánják kb 400 gr-mal.
  • Az áttételtartományt 590%-ra szeretnék feltornázni, a 14 sebességet egyenletesen elosztva. Ez minimálisan, de nagyobb lépésközöket fog eredményezni.
  • A külméretet csökkentik, de ennek mértéke még nem látható pontosan.

Röviden ennyiben lehet összefoglalni a megjelent nyilatkozatukat. Szerintem az elmondottak nagyon bíztatóak, kiváncsian várjuk hát az eredményeket. Személy szerint én drukkolok nekik!

Nincsenek megjegyzések: