2009. június 22., hétfő

Tour Easy - a legendás reku

Megjött amire régóta vártunk: A híres Tour Easy.
Az amerikai Easy Racers cég modellje a valaha készített egyik legkedveltebb rekumbens és talán a legnagyobb legenda is egyben. Valamennyi hosszú tengelytávú fekvőkerékpárt ehhez a modellhez hasonlítanak, ő a standard, amit a többi gyártó igyekszik minél jobban megközelíteni tudásban, kényelemben, kezelhetőségben. Amerikában, ahol az LWB -k különösen kedveltek, olyan a Tour Easy a kerékpárok között, mint a Harley Davidson a motorok között. Külön rajongói klubja van, sőt saját magazint is kiadnak.
Mikor a bolt indulása előtt tervezgettem a kínálatot, tervben volt ez a gép is, azonban elég magasra jött ki az ára, ezért letettem róla, maradtam a cég olcsóbb modelljeinél, melyeket már akkor is a Sunnál gyártattak. 2009-től a volumen növekedése miatt az Easy Racers cég szerencsére gyártásra kiadta a Tour Easy két legkeresettebb méretét (M és L) is a tajvani beszállítójának. A minőség nem változott, viszont az ár jelentősen kedvezőbb lett. A meglévő kapcsolatnak hála, végre lehetővé vált, hogy a Tour Easy felkerülhessen a kínálatunkba.
Miért is legenda ez a modell?
Igazán kényelmes, hihetetlenül jól kezelhető, hossza ellenére fordulékony (még a boltunk melletti szűk zsákutcában is meg lehet vele fordulni!), sőt még a gyorsaságára sem lehet panasz. Egy geometriájában szinte teljesen megegyező változatával (Gold Rush) nyerte el a cég 1986-ban a DuPont pénzdíját, mely annak a versenyzőnek lett kiírva, aki tisztán emberi erővel elsőként tudott 65 mph (kb 100 km/h) átlagsebességet elérni 200 m-es távon, sík terepen. Mindez azért is érdekes, mert üléspozícióját tekintve a Tour Easy egyáltalán nem fekvős modell. Egy korábbi tesztben a tesztelője nem értette, miként is lehet vele olyan gyorsan tekerni... Vélhetően ez a nagyon ergonómikus kialakításának köszönhető, mely jelen esetben alacsonyra helyezett hajtóműjén és meredek, a hátat jól támasztó ülésén alapul. A fizika törvényeit persze nem lehet meghazudtolni, így burkolat nélkül senki se várja, hogy majd evvel ő is eléri a 100 km/h-t síkon!
Ha nem gond a tárolás, szállítás, akkor a Tour Easy ideális választás túrázóknak, városban közlekedőknek. Mostantól büszkén hírdetjük, hogy nálunk is kipróbálható, és amennyiben szimpatikus, meg is vásárolható ez az amerikai rekus legenda!

Nincsenek megjegyzések: