2009. június 26., péntek

Balaton Bike Fest első tapasztalatok


Érdekes nap volt ez a csütörtök!
Igencsak változatosra sikeredett. Vélhetően a korábbi rossz időnek, illetve a hétköznapnak köszönhetően, a balatonfüredi Balaton Bike Fest látogatottsága erősen alatta maradt a vártnak, de reméljük ez a következő napokban azért még változni fog. Látnivaló és esemény van rengeteg, úgyhogy érdemes eljönni még vasárnapig.
Mi mindenesetre nem unatkoztunk, az biztos. Délelőtt például Greg Minnaar többszörös downhill világbajnok csodálkozott rá fekvőinkre illetve nézte videóinkat vagy tíz percen keresztül. Délután meglátogatta standunkat az északi parti rekusok nagy hányada, így szinte már fekvős találkozón éreztem magam. Ismét megcsodálhattuk Anti velomobilját, melyet fiam gyorsan ki is próbált. Ufósisakban és gyönyörű rekuján érkezett Frigyes. Ennek a nagyon különleges hosszú tengelytávú gépnek a test alá-mögé helyezett botkormányokkal történik az irányítása, mely nagyon nem egyszerű. Nem volt ugyan sok tér a kiállítási sátorban a próbához (kb 15 méteres kis folyosó a standok között), de többszöri nekifutásra sem sikerült elindulnom vele. Frigyes előző gépét sem sokan tudták kezelni (az még ment nekem, ha nem is volt egyszerű), pedig az még kicsit konvencionálisabb volt, de ez a mostani az első reku, amivel nem tudok menni. Talán majd valahol máshol sikerül elsajátítanom, ahol több tér áll rendelkezésre, csak nem szeretném összetörni egy eséssel...
Mint kiderült, a Pelson rekus győztes Ádám a BalatonBikeFest rendezői közé tartozik, túrákat vezet, így természetesen visszaérkezésük után beugrott standunkra. Legmesszebbről két szlovákiai rekus ismerősünk tekert le hozzánk. Összesen hét fekvős tette tiszteletét nálunk, ami nagyon jó érzés volt, köszönöm mindegyikőjüknek!
Reméljük, hogy a további napok is hasonlóan kellemes meglepetéseket tartogatnak még. Mindenkit szeretettel várunk vasárnapig Balatonfüreden!

Nincsenek megjegyzések: