2008. január 25., péntek

Rekumbens off-road

Bár a fekvők jellemzően inkább az aszfaltra valók, mégis időről időre vannak, akik inkább erdei utakon szeretnék használni rekumbensüket. Ezen táborba tartoznak az azubos srácok is, akik mindent megtesznek azért, hogy a világ elhiggye: nyugodtan le lehet menni az országutakról, és bátran nekivághatunk akár a rosszabb minőségű erdei ösvényeknek is, mert ez sem jelenthet akadályt egy Azub Max-ra ülve.
Azért nyilván nem ez a legcélszerűbb felhasználása a fekvőbringáknak, de tény, hogy az erdőben egészen más élmény a tekerés. Könnyű beleszeretni abba, hogy autóktól, kipufogógáztól, zajtól távol, csendben, csodálatos, változatos környezetben tekerjünk.

Végül is az első montik megszületése előtt kevesen merészkedtek kerékpárral a rossz erdei utakra, mára pedig mivé nőtte ki magát a sportág ezen ága!
Ha valódi downhill pályára nem is érdemes menni egy rekuval, azért a képek azt mindenképpen bizonyítják, hogy nem kell megijedni a földutaktól, ha megfelelő gép van alattunk. Gyorsabbak ugyan ilyen terepen nem leszünk, hiszen a kisebb légellenállás nyújtotta előnyt nem élvezhetjük, ráadásul a kiállás hiánya is megnehezíti a hegy megmászását, de legalább a fenekünk-derekunk-nyakunk-csuklónk élvezheti a kényelmes testhelyzetet.

Nincsenek megjegyzések: