2008. január 16., szerda

2007-es év rekumbense választás - eredmény

Ahogy az előre látható volt, Amerika uralja a rekumbens világot. Most, hogy megszüntették a külön európai kategóriát, az első helyre csak amerikai termékek kerültek. Na nem baj, legalább az elismerésben részesítettek közé be tudott kerülni egy-egy termék Hollandiából és Ausztráliából. Nézzük a győzteseket:

2007 legjobb kétkerekű rekumbense a szakmai zsűri szerint:


Bacchetta Bellandare



2007 legjobb kétkerekű rekumbense a szavazatok alapján:

RANS V3 Ti



Elismerésben részesített fekvőbicikli:
Flevobike Green Machine



2007 legjobb háromkerekűje a szakmai zsűri szerint:

Catrike Trail


2007 legjobb háromkerekűje a szavazatok alapján:

Catrike Expedition

Elismerésben részesített fekvőtricikli:

Greenspeed Anura



Még néhány dolog, ami figyelmet érdemel:


1, A díjazott gépek közé szinte csak a gyártó szempontjából teljesen, vagy nagyrészt új koncepcióval kifejlesztett termékek kerültek

- A Bacchetta eddig inkább SWB specialista volt, a Bellandare-rel beléptek a klasszikus, alacsony hajtóműves LWB-k világába is.
- A RANS V3 Ti a gyártó versenysport felé orientálódásának eredménye, hiszen minden idők leggyorsabb LWB-je, mely ráadásul titán váza miatt is különleges.
- A Flevobike Green Machine minden ízében forradalmi termék a teljesen zárt hajtásláncával.
- A Catrike Trail-lel a gyártó a tajvani árak közelébe próbál jutni az új, nagyobb kapacitású gyártósorral.
- A Greenspeed Anura pedig a tadpole specialista ausztrálok első delta trike-ja.

Láthatóan tehát a szakma és a közönség is azt díjazta leginkább, amikor a gyártó képes volt áttörni a saját addigi határait. Az is igaz persze, hogy ez a folyamat egyre inkább jellemző a komolyabb cégekre ezen a területen.


2, A kétkerekűek között még mindig leginkább hosszú tengelytávú modell tud nyerni.

Ez szintén az amerikai uralom jele. Míg ugyanis vén kontinensünkön jelentős kisebbségben vannak az LWB-k, addig náluk még mindig a többség a hosszú tengelytáv híve.


3, A beérkező szavazatok száma rekordot döntött

Ez mindenféleképpen örvendetes, mert azt mutatja, hogy egyre többen vagyunk rekusok! Ez pedig hosszú távon kedvező hatással lesz a fekvők árára.


4, A trike-okra több szavazat érkezett, mint a bike-okra

Úgy tűnik, hogy ez már tendencia, ami tavaly kezdődött. Nyilván nem véletlen, hogy több bike specialista az utóbbi években megjelent első háromkerekűjével, mint például a Challenge, vagy a HP-Velotechnik. Az viszont komoly teljesítmény, hogy a Catrike már ötödik éve folyamatosan tud nyerni ebben a kategóriában, ráadásul idén kettőt is. Tényleg jó gépek, nekem is tetszettek a Spezi-n, csak mire behoznánk őket a szállítással, vámolással, Áfával együtt már nem lennének olyan jó áron, ráadásul nekik is csak merev vázas kiviteleik léteznek.


5, Egyre élesebb a kűzdelem

Több kategóriában is csak az utolsó egy-két nap szavazatai tudták eldönteni a nyertes kilétét, ami főleg a megnövekedett összes szavazat alapján számít fontosnak. Így méginkább érdekes lehet, hogy mi lehetett a teljes sorrend...

Nincsenek megjegyzések: