2008. január 30., szerda

Új Challenge rekuk

A holland Challenge házatáján mostanában pörögnek az események. Szinte hetente kapunk hírt valamilyen új termékről. Nemrég jelentették be, ahogy mi is említettük, hogy immáron nem csak a megszokott alu üléssel tudják némely modelljüket szerelni, de kompozit üléssel is, most viszont megújították három sikeres modelljüket is.

1, Seiran-2008

A korábban csak 2x26"-os kerékkel kapható Seiran-E highracer-üknek kifejlesztették a 24"-os kerekekkel szerelt verzióját, mely már nem csak a magasabb felhasználók számára alkalmas. A kisebb kerekek miatt alacsonyabbra kerül az ülés és a hajtómű, lecsökken a tengelytáv, így már akár 165 cm magas rekusok is gond nélkül használhatják az új Seiran-t. Így mostantól 507-es, vagy 559-es vagy 650C-s kerekekkel is kérhető ez a sikeres modell. (A képen jobb oldalon látható a 24"-os, bal oldalon pedig a 26"-os változat.)

2, Wizard-2008

A Wizard tulajdonképpen az Azub 5 versenytársa, ennek megfelelően egy elöl 20", hátul 26" kerékkel kialakított rövid tengelytávú (SWB) modellről van szó. Az új Wizard a holland cég gyönyörű vonalú új design-vonalába illeszkedik. Hátsó lengővillája szinte egyetlen csőből készül, melyet hosszában majdnem végig felhasítanak, a megfelelő formára kihajlítják a két szárrészt, majd belső falat hegesztenek rá. Ezáltal egy különleges, gyönyörű formavilágú, merev részegységet kapnak. A komplett gép ára valahol 2000 Eur körülre várható, melyért már összteleszkópos kivitelt kapunk.


3, Mistral DX

A két 20"-os kerékkel szerelt Mistral sem kerülhette el a továbbfejlesztést, ezáltal a Challenge kínálatának gerincét adó mindhárom modellnek van új típusa. Szintén össztelós verzióban lesz csak kapható. (A Challenge üléseket bemutató korábbi bejegyzésben már látható egy kép oldalról a Mistral DX-ről.)

Mindhárom modell rendelhető akár alsó, akár felső kormányzással. Pontos árak valamint a lehetséges kivitelek még nem ismertek.

Nincsenek megjegyzések: