2008. január 12., szombat

Challenge Recumbent Riders Blog

Nemrég indult hódító útjára a holland Challenge Fekvőkerékpárosok Blog-ja is. ( http://challengebentriders.blogspot.com/ )




Érdekes látni, hogy milyen nagy sikernek örvend a holland rekusok között a Fujin modell, mely persze nem véletlenül volt az év európai rekumbensének győztese 2005-ben, majd 2006-ban is. Utóbbi évben az új, szuperkönnyített SL II-es kontrukció kapta ezen legrangosabbnak tartott díjat.

Nekünk a boltban szintén a Fujin SL II-ből van egy példányunk és tanúsíthatom, hogy csodálatos! Először a Challenge új gépeire jellemző, egyetlen hajlított csőből, félbehasított hátsóvillával konstruált gyönyörű design-terve ragadja meg az embert. Ezután a következő döbbenetes élmény, amikor megemeled és kiderül, hogy 9 kg alatt is lehet rekut készíteni aluvázzal! Végül a próba adja meg a kegyelemdöfést, mert szinte repül. Közel a földhöz a sebesség még érzékletesebb. Álló helyzetben pedig még a lábat sem kell levenni a pedálról, akár kézzel is kitámaszthatjuk magunkat a lámpánál.

Visszatérve a Challenge-re, van ám nekik egy fórumuk is, ahol sok hasznos információhoz lehet hozzájutni tapasztalt rekusoktól: http://groups.google.com/group/challenge-bents?hl=en

Nincsenek megjegyzések: