2008. január 15., kedd

Meglátogattak bennünket az Azubosok

Tegnap reggel illusztris vendégek látogattak el a boltunkba, Budakalászra. Az Azub két alappillére, Ales Zemanek és Honza Galla első ízben szemlélte meg üzletünket. (Ezidáig leginkább mi mentünk ki hozzájuk, mivel így sokkal több tapasztalatot tudtunk begyűjteni a raktárukban illetve a bemutatótermükben mazsolázva.)
Láthatóan meg voltak elégedve velünk, meglepődtek a bolt választékának és méretének nagyságán, mely elmondásuk szerint felülmúlja a legtöbb nyugat-európai rekumbens szaküzletet mindkét tekintetben. Végignéztek szinte mindent, de különösen kiváncsiak voltak a TW-Bents termékeire, melyekkel eddig még nem találkoztak. Szokatlan érdeklődésüknek persze más oka is volt, hiszen tavasszal fognak megjelenni azzal az új, merevvázas, belépő szintű rövid tengelytávos fekvőkerékpárral, melynek fő konkurenciái csak ezen tajvani gépek lehetnek. Mivel elhoztak magukkal egy még nem végleges mintadarabot, mi is szerezhettünk némi tapasztalatot ezen újdonságukról.
Az biztos, hogy érdekes verseny lesz! Nem tudnám előre eldönteni, hogy melyik lesz a sikeresebb. Mindkettőnek lesznek előnyei, de hátrányai is a másikkal szemben. Elsőre úgy tűnik, hogy a cseh gyártmány pozitívumai leginkább a kényelmesebb Greenspeed-es hálós ülés, a merevebb váz és a magasabb felhasználókra való beállíthatóság lesz, míg ellenlábasa könnyebb, kompozit ülésének szöge állítható, és már alapban is dönthető a kormánya. A beépített alkatrészek tekintetében még nem volt érdemes összehasonlítani őket, mivel az azubosok még nem véglegesítették gépüket, ki akarják választani a lehető legjobbakat, melyekkel még tartható a megcélzott 700 Eur alatti fogyasztói ár.
A fő kérdés persze az, hogy ez érdeklődők mennyire nyitottak a merev vázú rekumbensekre, mennyire hiszik el nekünk, hogy már egy merev vázú gép is sokkal kényelmesebb, főleg hosszabb távokon, mint egy hagyományos. Én például a saját rekumbenseim közül a legtöbbet a merev vázas Rans V-rex-emmel mentem eddig...

Nincsenek megjegyzések: