2009. március 28., szombat

Gocycle


Bringaexpo meglepetéseink közül bejelentési sorrendben a második a Gocycle.
Ez a városi összecsukható csodabringa ugyan nem fekvő, de mivel ez is "annyira más", így tökéletesen beleillik kínálatunkba. Először egyébként kb. 3 éve találkoztam Hollandiában egy rekus cég fejlesztő részlegénél tett látogatás alkalmával a Gocycle egyik kísérleti mintapéldányával. Bár akkor az még korántsem volt gyártásérett, szépsége és különlegessége rögtön megfogott annak ellenére, hogy más irányú volt az érdeklődésem.
Szinte már teljesen el is felejtkeztem róla, mikor tavaly év végén rábukkantam a Velovision nevű angol bringás szaklap hasábjain egy hirdetésükre. Rögtön felvettem a gyártóval a kapcsolatot és sikerült is megállapodni velük a magyarországi forgalmazásról. Kiderült, hogy már túl vannak a próbaszérián és most szedik össze a megrendeléseket a komolyabb mennyiségű első gyártásra. Ennek jelentős hányada már elővételben elkelt az angol és a holland piacon...
A siker oka egyszerű: olyan különleges bringát alkottak, mely a legmodernebb technológiákkal készül, konstrukciója tele van jobbnál jobb ötletekkel, formatervezése fantasztikus, sőt akinek ez még mindig kevés lenne, és csak a praktikum érdekli, azt is teljesen kielégíti.
A fő célközönséget azok a városiak alkotják, akik munkahelyükre szívesen járnának be autó és tömegközlekedés helyett kerékpárral, de nem akarnak közben megizzadni. Ennek érdekében az első monovilla egy elektromotort tartalmaz (bár lehet kapni enélkül is), mely a kormányon lévő kezelőgombbal kapcsolható. Váza magnéziumból készül, benne került elrejtésre az aksi. Magflow technológiájú kerekei egymással teljesen csereszabatosak, akár fel is cserélhetőek, könnyen kivehetőek. Erre szükség is lehet, ugyanis a teljes bringa bepakolható egy kis bőröndbe. Hajtáslánca teljesen zárt, karbantartást nem is ígényel. A kényelemről a komfortos nyergen kívül hátsó teló is gondoskodik. Összsúlya ráadásul mindezekkel együtt csak 16.8 kg, ami kifejezetten kedvező egy elektromos meghajtással is rendelkező kerékpárhoz képest.
Szerettünk volna már a kiállításon bemutatni egy Gocycle példányt, de sajnos a széria csak áprilisban lesz készen. Evvel együtt az érdeklődés komoly a termék iránt, mivel már előrendelésben is eladtunk belőle több darabot. Aki nem akar lemaradni, annak csak tanácsolni tudom, hogy gyorsan lépjen, mert ha ez így megy tovább, hamar elkel ez a széria is. Bár egyet mindenképpen megtartunk demodarabnak, hogy legyen mit bemutatni, csak végre megjöjjön...

1 megjegyzés:

oharom.hu - reklám rendezvény promóció írta...

A GoCycle biciklivel először a bringa expón találkoztam. Hihetetlen milyen kis helyre be tudtak zsúfolni ennyi technikát! Nagyon várom már, hogy kipróbálhassam a kis csodamasinák élőben is!