2009. március 8., vasárnap

Balatonkör: Ápr. 25

Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre idén április 25-én, szombaton a Balatonkör. Először ezt a rendezvényt 2000. április 22-én tartották a Föld napja alkalmából.
Az indulás korán, reggel 6-kor lesz Siófokról, a hajóállomásról, majd keleti irányban indulva haladnak nagyjából együtt a bringások az esti 21 órai visszaérkezésig. Célja tehát nem verseny, nem az a fontos, hogy ki mennyi idő alatt tudja megkerülni a legnagyobb tavunkat (arra ott a Tour de Pelso), hanem hogy az indulók jót túrázzanak együtt, nagy létszámban. Ezért a résztvevők jellemzően együtt haladnak, sőt a pihenőkben bevárják egymást. (A 17 km/h-s átlagot nem bírókat viszont megkérik, hogy rövidítsék le komppal az útjukat, illetve külön folytassák azt.)
Előnevezés április 8-áig, helyszíni nevezés pedig április 24-én (pénteken) 15-21 óráig a siófoki hajóállomáson, illetve 25-én 4:30 - 5:30-ig. Nevezési díj internetes előnevezés esetén 1500 ft, helyszíni nevezés esetén pénteken 2000 ft, szombat reggel pedig már 2500 ft.
Én várhatóan nem fogok tudni elmenni, mivel a SPEZI kiállításon leszek éppen, de mindenkit bátorítok a részvételre, mert buli lehet többszázan együtt tekerni a Balaton körül!
További információk itt.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szándékomban van menni, természetesen fekvővel.

Murla írta...

Ennek nagyon örülök, kár hogy nem tudom: ki vagy?

Prekop László írta...

3-an voltunk úgy tudom fekvővel, én nagyon élveztem. Csúnya dolog a káröröm, de a nyak-masszírozós, csukló-lazítós, nyeregből ki-ki állós emberek mellett ásítozva tekerni fekvővel - a túra háromnegyedénél - feltölti az embert energiával :))