2009. március 8., vasárnap

ÉRD Körbe 2009: Ápr. 26.


Ez a hétvége úgy tűnik, hogy a nagy közös tekeréseké lesz, mert a Balatonkör másnapján rendezik az Érd Körbe 2009-et. Hogy az mi? Íme egy rövid idézet a honlapjukról:

"Az Érd Körbe kerékpáros felvonulás, az elnevezése a városunkat megkerülő túrára utal. A már jól megszokott teljes táv 30 km , igen változatos domborzattal. Gondolva a családokra és a még nem annyira felkészült bringásokra, rövidebb távokra is lehet nevezni. Egy évben kétszer, először tavasszal a Föld napja , majd ősszel az autómentes nap alkalmával kerül megrendezésre. Találkozó és indulás a város központjából, a lehető legváltozatosabb közlekedési eszközök találkozásánál, érintve a helyi nevezetes helyeket. Eltekerünk a város központjától a legdélibb pontjáig, onnan a legnyugatibb, a legészakibb, a legkeletibb részre is eljutunk, majd visszatérünk a központba. Többnyire aszfaltozott úton haladunk, rendőri felvezetéssel, a közúti forgalomban a többi közlekedő partner lehető legkisebb mértékű akadályoztatásával. Több éves szervezés eredményeként programunkat megkedvelték a helyi bringásokon kívül a környékbeli és más településekről érkezők, aminek különösen örülünk!

Célunk elsősorban a kerékpározás népszerűsítése, így hívjuk fel a figyelmet a kerékpározás fontosságára, előnyeire, szépségeire. Összefüggő kerékpáros úthálózat létrehozását szorgalmazzuk, azért, hogy biztonságosan eljuthassunk otthonunkból az iskolákba, különböző intézményekbe ügyeket intézni vagy egyszerűen csak vásárlás céljából, vagy a vasútállomásra. Fontos a közlekedési eszközök jól megtervezett összekapcsolása. Az eseményeink között ismertető és lobbi tevékenységet folytatunk a városi fórumokon a biztonságos kerékpáros közlekedés megteremtése érdekében.

Mint minden alkalommal, most is azért tekerünk , hogy városunkban felhívjuk a városlakók és a döntéshozók figyelmét a biztonságos kerékpáros közlekedés igényeire. No meg persze azért, hogy jól érezzük magunkat és elmondhassuk, hogy megcsináltuk!

A résztvevők száma eddig: a 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 években 15 és 50 fő között volt és egy év sem maradt ki a kezdetektől! 2007 tavaszán 60 fő , őszén 500 fő, 2008 tavaszán 800 fő fölött volt a kerékpárosok száma. Tavaly az ' Érd a célod el', idén pedig már az ' Érd Körbe 2008 fővel' címmel hirdettük meg a rendezvényünket, jelezve a megcélzott létszámot. Nem gondoljuk, hogy alább adnánk, addig folytatjuk, amíg a résztvevők számával elérjük, aztán túlhaladjuk az évszámot."

Ez se lesz rossz rendezvény, nem?
További információk itt.

Nincsenek megjegyzések: