2009. február 15., vasárnap

Továbbfejlesztettük az EZ-1-et

A legolcsóbb rekunk, a Sun cég EZ-1 SX modellje (lásd fenti kép) nem csak nálunk, de az egész világon az egyik legsikeresebb fotelbringa. Ez köszönhető egyrészt nagyon kedvező árának is (megjegyzem hazánkban is ez a legolcsóbb gyári reku), de ha valaki az ár alapján esetleg nem tekintené elég jó gépnek, az nagy tévedésben lenne. Ugyanis amellett, hogy egy igazi kezdőknek szánt modellt tisztelhetünk benne, nagyon sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Hogy mást ne mondjak, az egyik legkönnyebben használható fekvő, már kezdők is azonnal tudnak vele menni, fantasztikusan kényelmes, széles mérettartományban beállítható pillanatokon belül , hiszen csak az ülés helyzetét és a dőlésszögét kell hozzáigazítani a bringáshoz, erre pedig elég maximum 10-20 másodperc. Mivel rendkívül strapabíró, így nem véletlenül az egyik legkedveltebb reku a kerékpárkölcsönzősök körében is.
Sokan kipróbálták nálunk is, hiszen evvel a géppel kezdjük általában a próbákat, és sokaknak nyerte el a tetszését. Mivel azonban sokan ellenérzéssel viseltetnek a 16"-os első kerékkel szemben, mivel túl kicsinek érzik, így elhatároztuk, hogy teszünk egy próbát. Kicseréltük az első kerekét 20"-osra, melyhez természetesen speciális villát is kellett gyártanunk. Nemrég elkészültünk a módosítással és kipróbálhattuk az EZ-1 ambringás változatát.
A gyorsteszt nagyon bíztató. A gép kinézete a megemelkedett első résznek köszönhetően dögösebbé vált, az egyforma, 20"-os kerekek amellett, hogy harmonikusabb megjelenést is biztosítanak, az út egyenetlenségeit is jobban tolerálják. Kormányzása továbbra is nagyon kellemes, bár a változtatás minimálisan érződik azért. A módosítás olyan sikert aratott körünkben, hogy elhatároztuk, hogy opcióként biztosítani fogjuk az elérhetőségét az érdeklődők számára. Feláráról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de amint készen lesz a kalkuláció, jelezzük.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

...remek ötlet volt ez az újítás...
...még egy kis tuning a kinézetre, ami nem befolyásolna a használatot, de jól néz ki. Egy rövidke első sárvédő és egy kb. 10 centivel megnyesett hátsó sárvédő...:)
stoki

BangDe írta...

Nem gondolkodtatok még saját gyártású rekun :-)

Murla írta...

Dehogynem, már sokszor gondolkodtunk rajta. Most is van egy fejlesztési projektünk, majd meglátjuk, hogy mennyire sikerül árban és minőségben is az elvárásainknak megfelelőt alkotni. Ha lesz erről publikus infónk, akkor úgyis írok róla. Addig maradjon köztünk... ;-)