2009. február 8., vasárnap

Challenge Calypso


Örömteli hírt kaptam a holland Challenge-től: Új modellt fejlesztettek ki Calypso néven.
Jobban megnézve a Calypso nem teljesen új, hiszen nem a cég új vonalas formatervjeinek egyikéről van szó, sokkal inkább régi klasszikus modelljük, a Mistral egyik új változatának tekinthető. Akkor mi is benne az új?
Az egyik legfontosabb, hogy a Seiran 24 és a Furai modelljük sikerén felbuzdulva akartak kijönni egy olyan modellel, mely a nagyközönség számára sokkal könnyebben megfizethető, ugyanakkor az említett modellek előnyös tulajdonságaihoz nagymértékben hasonló. A Calypso tehát a Mistral-lal ellentétben szintén 24"-os kerekeken gördül, ami már kellően nagy ahhoz, hogy még a kifejezetten rossz minőségű utakon is kellemes komfortot biztosítson a komfortra különösen igényes vevők számára. A kerékméret miatt az egyébként highracernek tekinthető Calypso ülésmagassága nagyon kedvező, 57 cm, ami az alacsonyabb bringások számára is lehetővé teszi a használatot. A kis tengelytávolság miatt a fordulékonysága kiváló. Mindezek miatt ideális a városi használatra is, de a túrázók is örömmel használhatják akár aszfaltos, akár rosszabb minőségű földutakat járva. Természetesen rendelhető mind felső, mind alsó kormánnyal. Általános használatra való alkalmasságát az is bizonyítja, hogy alapfelszereltségéhez hozzátartozik a csomagtartó és a sárvédő. Felmerülhet persze a kérdés sokakban, hogy jó-jó, de mindezt mennyiért tudja?
Hát itt jön a másik jó hír, mivel sikerült letornászniuk az árat 1.280,- Eur-ra, mely ugyan csak a 9 sebességes változatra igaz, de 1.360,- Eur-ért már 27 sebességes Sram Dualdrive-val is megrendelhető a Calypso. A termékről további iformációk találhatók a honlapunkon.

Nincsenek megjegyzések: