2009. február 22., vasárnap

2008-as év rekumbense

Mint minden évben, az amerikai Bentrideronline internetes szakújság az idén is megrendezte az év rekumbense választást. Most ugyan elég rövid időt (mindössze egy hetet) adtak a szavazásra, de legalább így nem kellett sokat várni az eredményre. Szavazni egyébként azon fekvőkre lehetett, melyeket tavaly hoztak ki a gyártók. Számunkra a legörömtelibb a Trice Q/QNT 26 győzelme, hiszen kb 3 hónapja lettünk ennek az angol gyártónak a magyarországi forgalmazója. Ez is azt bizonyítja a számunkra, hogy jól követjük a piacot, és sikeresen szelektálunk a sok gyártó illetve modell között.
Nézzük tehát a győzteseket:
A 2008-as év kétkerekű rekumbense a szakma szerint: CARBENT HPV Sea Dragon
Karbonból készített masina (CARbon recumBENT), melyet sajnos kevesen engedhetnek meg maguknak. Jellegében az új Rans F5-re, vagy a Bacchetta Aero-ra hasonlít elég erősen.
A 2008-as év kétkerekű rekumbense az olvasók szerint: Raptobike
Az előző gép ellentéte, mivel erre a gépre a relatív egyszerűsége és kedvező ára miatt érkezett sok szavazat. Elsőkerék meghajtású lowracer-ről van szó, mely alapban csak "hátsó" váltóval van szerelve. A mi Cobránk és a Baronunk keveréke, csak egyszerűbb kiadásban.
A 2008-as év háromkerekű rekumbense a szakma szerint: Trice Q / QNT 26
Ahogy indokolják döntésüket, a BentRidernél már régóta rajonganak a holland ICE termékeiért. Egy ideje hiányolták ugyan a gyártó kínálatából a nagy, 26"-os hátsó kerekű modellt, most viszont ettől az új konstrukciótól le vannak nyűgözve. Különösen nagyra értékelték a kategóriában példaértékű, kiemelkedő kezelhetőséget, a fantasztikus minőséget és teljesítményt.
A 2008-as év háromkerekű rekumbense az olvasók szerint: Catrike Villager
Már töb éve a Catrike nyeri ezt a kategóriát, de most némileg meglepetésnek számít ez a győzelem. A Villager egyébként a rendkívül sikeres amerikai trike specialista városi használatra szánt, legkevésbé sportos, magas üléspozíciós új tringája. Egyetlen gond van egyébként a Catrike gépekkel, amiért mi nem tartjuk őket, hogy az USA-ban kedvező ugyan az áruk, de idehaza a szállítással és a vámmal együtt már korántsem lenne az...
Különdíj: Utah Trikes Quad
A nevében rejlő önellentmondás (trike-quad) abból fakad, hogy az amerikai gyártót Utah Trikes-nak hívják, ugyanakkor ez egy négykerekű reku. Nekem nincsenek róla személyes tapasztalataim, de ahogy írták, a szerkesztőnek sem, bár ki szeretné kipróbálni, ha már annyian szavaztak rá az olvasók közül...

Nincsenek megjegyzések: