2008. június 21., szombat

Sun EZ-1 a Margitszigeten


Tegnap sikerült "tető alá" hozni egy jó ötletet.

A Margitsziget Budapest egyik kiemelt zöldövezeti területe, melyen nagyon sokan megfordulnak, főleg szép idő esetén. A szigeten már több évtizede működik egy kölcsönző, ahol sokféle járgányt lehet kibérelni, többek közt fekvőkerékpárt is. Ez tulajdonképpen annak köszönhető, hogy az üzemeltető-tulajdonos, nagy rekumbens fan, saját készítésű gépein már sokakat megtanított fekvőzni. Mikor tavaly március végén elindítottuk az Annyira Más Bringaboltot, István még tavasszal ellátogatott hozzánk.
Egy ideje már felmerült az ötlet, hogy érdemes lenne gyári fekvőt is bemutatni az érdeklődők számára a kölcsönzőjében, de eddig nem volt olyan modellünk, melyet könnyen méretre lehet igazítani, könnyen megtanulható a kezelése, és ráadásul több is van nekünk belőle, hogy egyet kihelyezhessünk a szigetre. A Sun EZ-1 viszont tökéletesen megfelel erre a célra, így az ötletet végre megvalósíthattuk. A gyári alapgépet felszereltük sárvédőkkel, kitámasztóval, láncvédővel, ambringás táblákkal, sőt még napfény ellen védő tetővel is, majd este zárás után kikerekeztem vele a szigetre.

(megjegyzés: Miért láncvédő az, ami nem a láncot, hanem a ruházatot védi a lánc szennyeződésétől??? Bár a sárvédő is hasonlóan fordított elnevezés...)

A többszöri megállással is csak 30 perces út csak megerősítette bennem az érzést, hogy alacsony ára ellenére nagyon jó kis gépről van szó. A Sun EZ-1 SX a kis kerekei ellenére viszonylag jól tolerálta az úthibákat, és várakozáson felüli sebességgel lehetett vele haladni, pedig a napfénytető is növelte a légellenállást. Fordulékonysága, magas üléspozíciója tökéletesen megfelelővé teszi városi közlekedésre. Kezelhetősége tökéletes, nem ismerek ennél könnyebben használható fekvőkerékpárt. Sőt, ennél olcsóbb gyári modellt sem, így nem véletlen, hogy olyan sikeres az USA-ban már a megjelenése óta.
Most hétvégétől tehát a víztorony közelében, Grünwald István kölcsönzőjében megtekinthető egy példány belőle. Aki tehát nem tud/akar kijönni hozzánk a "messzi" Budakalászra, annak elég csak Budapest szívéig, a Margitszigetre ellátogatni, hogy egy kis bepillantást kapjon a fekvőbringák világába!

Nincsenek megjegyzések: