2010. szeptember 14., kedd

RAH 2010

Egy országot többféle irányban lehet átszelni. Tavaly, az első Race Across Hungary-n (RAH) nyugatról (Szentgotthárdról) indulva tekertünk el a legkeletibb településig, Tiszabecsig, ami végül egyhuzamban 685 km volt. Idén egy lelkes rekus barátunk javaslatára észak-déli irányt választjuk, remélve, hogy a rövidebb táv (kb 270 km) több jelentkezőt fog eredményezni.
A mostani Race Across Hungary szervezését az ötletadó, Róbert Gábor vállalta magára, melyet ezúton is köszönünk. Íme a kiírása:
"Összeálltak a „RAH É-D 2010” túra részletei, amelyre nagy szeretettel hívlak téged és minden rekus társunkat!
A túrát mindazon rekus barátaimnak és társaimnak ajánlom, akik egy gyönyörű, napsütéses őszi napon (merthogy az lesz! J) nem restek kora hajnaltól késő délutánig egy haladós, de nem rohanós tempót tartani, mindezt egy kiváló, válogatott társaságban.

Lássuk a részleteket:
Útvonal: Balassagyarmat – Hercegszántó
Táv: kb 270 Km
Indulás: 2010.10.09. 00:59
Induló pont: Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja (22-es út városi szakasza) és Bercsényi utca sarkán, a Madách szobortól
Érkezés: ez természetesen mindenki saját tempójától függ, de várhatóan késő délután (még vissza lehet jönni, hacsak valaki nem hercegszántói)
Érkezési pont: a legelső olyan vendéglátó egység, ahol enni, inni lehet

Az útvonal profiljának rövid leírása: Balassagyarmattól Érsekvadkertig az út sík terepen fut (kb 130-150 tengerszint feletti magasság). Érsekvadkerttől kezd emelkedni, számottevő emelkedés Rétság előtt és után lesz, ahol elérjük a 290 méteres! csúcsmagasságot. Szendehely-Katalinpusztától szerpentin vezet le Vácra, innen pedig a gyakorlatilag a Duna lejtését követve érkezünk el hercegszántói kb 80-as magasságig.

Az útvonal a Rétság-Vác szakaszt leszámítva kétszámjegyű úton halad, komolyabb teherautó forgalomra nem számíthatunk már csak a szombati nap miatt sem.

Az indulást azért időzítettem hajnali egy órára, hogy még aznap megérkezzünk Hercegszántóra, hogy ne legyen egy teljes éjszaka, amit át kell tekerni (más abban a tudatban indulni, hogy néhány óra múlva hajnalodik), hogy a viszonylag forgalmas Rétság – Budapest – Kiskunlacháza szakaszt még a forgalommentes éjjeli és kora hajnali időszakban magunk mögött tudjuk.

Balassagyarmat nincs 80 Km-re Budapesttől, így akár rögtön előtte is meg lehet érkezni az indulási ponthoz, de természetesen szállást is lehet foglalni Balassagyarmaton. Hogy mi lenne jobb, azt szerintem mindenki maga vagy esetleg sporttársával dönti el.

Lehet, hogy lesznek olyan jelentkezők, akik szívesen csatlakoznának a túrához menet közben, pl. Budapesten. Őket is szívesen látjuk.

Esőnap: Amennyiben az időjárás előrejelzés egy héttel korábban olyan időt jósol a túra napjára ami miatt le kell, hogy fújjuk, úgy a pótnap október 30. szombat.

Gyertek minél többen!"
Nyilván sokaknak lehetnek kérdései, így a közvetlen kommunikáció segítéséért Gábor engedélyével adom meg telefonos elérhetőségét: +36 30 63 64 672

Nincsenek megjegyzések: