2010. március 18., csütörtök

Glyde video és Roll Over America

Na erre már régóta vártam, íme egy rövid videó az ausztrál trike specialista cég, a Greenspeed velomobiljáról, a Glyde-ról. Ahogy elnéztem a filmet, igazán kedvet kaptam hozzá. Remélem áprilisban kiállítanak egyet a Spezi-n és lesz rá lehetőség tenni vele legalább egy rövid próbát!



Egyébként akit esetleg még érdekelnek a velomobilok, annak érdemes lehet ellátogatni Wim Schermer blogjára, ugyanis lehet licitálni kb 10 ezer km-t futott Quest-jére. Jelenleg a licit 5500-nál jár, ami még nem rossz ár egy ilyen spéci velomobilért.


És még egy ehhez némileg kapcsolódó hír. Josef Janning ötlete nyomán 24 európai velomobilos elhatározta, hogy 2011 nyarán nagyjából 4 hét alatt átkelnek Amerikán járműveikkel. Az út nagyon érdekesnek ígérkezik, hiszen hasonlóra nem volt még példa. Útközben le kell kűzdeniük pár hegyet is, bár igyekeznek azért amennyire lehet sík utakat választani. Napi 200 km körüli távokban gondolkodnak, melyet közösen szeretnének megtenni. A hatékonyabb haladás érdekében több csoportra bontják a csapatot és ha a valakinek megáll, akkor a csapattársai is így tesznek.
A túrán csak velomobillal lehet ugyan részt venni, de természetesen minden kísérőt szeretettel látnak. Nem találtam ugyan információt a várható költségekről, de nem lehet kevés, már a járművek tengerentúlra (és persze onnan vissza-) szállítása sem lehet olcsó... Élménynek azonban biztos hatalmas lesz!
Bővebb információ itt.

5 megjegyzés:

DrDj írta...

Nem jó a videó méretezése, csak a fele látszik vízszintesen. Amúgy kezd az oldal velomobilosodni :D

BangDe írta...

Nem rossz, nekem is megfordult egy hasonló otlet a fejemben. Én a 66-os utat szeretném egyszer végigtekerni. Ha valaki csatlakozna, szívesen várom majd úgy 2030-2050 kozott :-)

Murla írta...

DrDj-nek:
Próbáltam módosítani, hogy beleférjen, de nem sikerült megoldani. Viszont nálam, ha elindítom, akkor már jó. És nálad?

BangDe-nek:
OK, én szerintem rá fogok érni 2042. június 24-én. Van erre a napra már valami beírva a naptáradba, vagy mehetünk? :)

DrDj írta...

@Murla:
FireFox 3.6-ot használok és továbbra is csak a fele látszik, lejátszás közben is. Lehet, h a sablon hibája...

Szombaton jártam a boltban; nem semmi, nagyon jól sikerült a bővítés és az átrendezés! Már csak 1-1 tesztelésre alkalmas velomobil hiányzik!

Murla írta...

Örülök, hogy tetszett a bolt!
Én is örömmel tartanék velomobilt, csak hát... Egyébként ha 2 héttel korábban jöttél volna, akkor a saját gyártmányomat még láthattad volna, azt aminek a szövet burkolatát készítettem.