2010. január 28., csütörtök

2010-es terveink

Tavaly év végén végeztünk egy felmérést, hogy megtudjuk, mire vágynak a vevőink, mivel elégedettek és mivel nem, valamint miben tudnánk nekik jobban segíteni. Azóta igyekeztünk a kapott információkat felhasználva kialakítani egy tervet a 2010-es évre vonatkozóan, melynek publikus részét ezennel igyekszem közreadni, remélem sokak örömére.
Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, amit ezúton is köszönünk. Jó látni, hogy jellemzően pozitív a rólunk kialakult kép, de számunkra az is fontos, hogy az erősségeink mellett szerencsére több fronton is kaptunk építő jellegű kritikákat, főleg az alábbiakra vonatkozóan:
  • Naprakészebb, aktuálisabb, a boltban kapható termékek szélesebb körét bemutató honlap;
  • Kedvezőbb árú termékek és bérlés;
  • Pontos árinformációk a honlapra;
  • Átláthatóbb, rendezettebb bolt;
  • Gyorsabb árajánlat adás.

A felkínált ötletek közül a leginkább pozitív reakciót az alábbiak váltották ki:
  • Letölthető ingyenes tesztek rekus modellekről;
  • Letölthető ingyenes tájékoztató anyagok;
  • Webshop illetve internetes piactér az akciós illetve a használt termékekkel;
  • Rekumbens termékbemutatók vidéki városokban;
  • Fekvőkerékpáros találkozó;
  • Internetes fórum.
Mindezeket figyelembe véve megalkottuk az Annyira Más Bringabolt 2010-re vonatkozó tervét, melyekben nagyon komoly változásokat határoztunk el. Kitűzött céljaink tehát:

1, Világviszonylatban is egyedülálló, új weboldal tavaszra
Az új honlap, mely egyben webshop is lesz, a jelenlegi tartalmon felül számtalan új, hasznos funkcióval fog rendelkezni, tulajdonképpen világviszonylatban is egyedülálló lesz! Hogy miért, azt teljes mértékben még nem árulnám el, ez maradjon most meglepetés, de hasonló tudtommal még sehol sincs. Azt mindenesetre elárulhatom már most is, hogy naprakész lesz, sokkal több termékkel, pontos árinformációkkal, rendelési lehetőséggel, beleintegrált bloggal, fórummal és egyebekkel. Rengeteg új, hasznos információs anyagot is tervezünk rá feltölteni, köztük teszteket, tájékoztató anyagokat, útleírásokat, kiválasztási segédleteket, stb.

2, Angol nyelvű webshop
Az új honlapnak lesz egy angol testvére is, mellyel az európai piacot tervezzük megcélozni. Erre azért van szükség, mert legalábbis rövid távon, sajnos nem lehet fenntartani a boltot a hazai piacból, viszont nem akarunk felhagyni a fekvőkerékpárok hazai elterjesztésével.

3, Munkatársi gárda bővítése
Az új kollégák alapvetően két fontos téren fogják erősíteni a tevékenységünket. Egyikőjük, korábbi magyar országúti bajnokként most rekumbensre szállva, remélhetőleg előkelő helyezésekkel fogja bizonyítani a fekvőkerékpárok előnyeit a hazai amatőr kerékpáros versenyeken. Másik új kollégánk pedig az angol webshoppal kapcsolatos munkák mellett a hazai érdeklődők kiszolgálását, a velük való kapcsolat megerősítését, illetve a vevőszolgálati tevékenységünket fogja fokozni. Reményeink szerint így már lesz lehetőségünk többek között kihelyezett vidéki bemutatókra, roadshow-ra és ha elegendő segítséget kapunk rekus barátainktól, akkor fekvős találkozó megszervezésére.

4, Bolt átszervezése
Már el is kezdtük átrendezni a boltot, máshová helyeztük az eladópultot, új termékfalakat állítottunk be. Ennek célja, hogy egyrészt több terméket tudjunk megjeleníteni, másrészt kicsit szellősebben és átláthatóbban lehessen bemutatni a kínálatunkat.

5, A kínálat igényeknek megfelelő bővítése és optimalizálása
Talán kívülről kevéssé látszik, de rengeteg energiát fordítunk arra, hogy minél jobb, ugyanakkor megfizethető termékeket kutassunk fel, illetve vegyünk fel a kínálatunkba. Idénre is tartogatunk pár meglepetést, hogy azokat is ki tudjuk szolgálni, akik nem akarnak vagy nem tudnak többszáz ezer forintos összeget ráfordítani egy kerékpárra, vagy egyszerűen olcsóbb termékeket keresnek.

6, Saját márkás termékek piaci bevezetése
Mivel nagyon pozitív fogadtatásra talált, a tavalyi Bringaexpón bemutatott Iambringa továbbfejlesztett változatával szeretnénk megjelenni idén, amennyiben sikerül árban is kedvező szintre hozni, de emellett a kiegészítők területén is vannak terveink saját termékek kialakítására.

Elképzeléseink, céljaink tehát bőven vannak, sőt a fentieken kívül is, de azokat nem szeretnénk még lelőni. Mindent majd a maga idejében!
Viszont talán már fentiekből is látszik, hogy nem ülünk a babérjainkon, és érdemes volt megosztani velünk a vágyakat, elképzeléseket, mert valamennyi, a többség által megfogalmazott igényre igyekszünk jó megoldást találni, reméljük sikerül is. Célunk továbbra is az, hogy meghonosítsunk egy új kerékpáros kultúrát Magyarországon, illetve segíteni szeretnénk vevőinknek abban, hogy a számukra legmegfelelőbb kerékpáros termékeket használva igazán örömtelivé váljon a bringázás számukra.
Továbbra is örömmel veszünk ehhez minden segítséget, támogatást, bíztatást, illetve építő kritikát, mert csak ezek révén érhetjük el a fenti céljainkat. Mindent köszönünk előre is, bízunk benne, hogy év végén mindannyiunk megelégedésére fogunk visszagondolni erre az évre!

1 megjegyzés:

Balpeta írta...

Ha ez mid megvalósul, akkor ez lesz Európa rekus centruma!