2010. január 23., szombat

ICE tringák 2010


Ahogy korábbi bejegyzésemben ígértem, íme az angol ICE (Inspired Cycle Engeneering) cég 2010-es új trike modelljei:
Adventure
Ez a korábbi T modell utódjának tekinthető tadpole azoknak való, akik a kényelmet, a könnyű ki- és beszállást, a jobb láthatóságot tekintik a legfontosabbnak. Ideális modell rosszabb burkolatú utakra is, hiszen kellően magas a hasmagassága ahhoz, hogy ne akadjon fel egy komolyabb útegyenetlenségen. A három új modell közül ez a legmagasabb és egyben a legkevésbé sportos, ugyanakkor kiváló szinte bármilyen terepen való túrázásra, ráadásul a hátsó lengéscsillapítása mellett kérhető első telókkal is.

Sprint
Várhatóan a legnagyobb sikert a Sprint fogja learatni, mert egy nagyon jó kompromisszumot tud nyújtani a kényelem és a sebesség terén is. Ideális választás azoknak, akik komoly túrákra is szeretnek menni, de azért a gyorsaságot sem vetik meg. Ülésmagassága 11 cm-rel alacsonyabb az Adventure-nél, de még mindig csak második legalacsonyabb tudott lenni az ICE palettáján a Vortex mögött némileg lemaradva. Akik szerették a régi Q-t, azok a Sprintet különösen kedvelni fogják.

Vortex
Róla elsőre látszik, hogy a leggyorsabb a három alapmodell közül. Kifejezetten aszfaltra tervezték, akár a sportautókat, ennek megfelelően hasítja is a levegőt. Kevés nála sportosabb tadpole-t ismerek. Kompozit ülésének oldaltámaszára igencsak szükség van, hiszen egy ilyen géppel az ember nem szeret lefékezni a kanyarokban! Merev váza és csak maximum 35 mm széles külsőket befogadni képes kialakítása mind arra utalnak, hogy sportos, jó erőben lévő bringásoknak szánták, akikben van versenyszellem.

Mindhárom modellre jellemző, hogy könnyedén összehajthatóak, sőt szinte lapra szerelhetőek, így könnyedén berakhatók még egy kisebb autóba is. Beállíthatóságukat is tökéletesítették, hiszen a széles tartományban dönthető ülés mellett mostantól a boom pozicionálása is egyszerűsödött, hiszen jelölő vonalak segítik, hogy gyorsan átállítható legyen a család násik tagjára. A sok apró, finom változtatás mellett ki kell emelnem a kidolgozások minőségét, mely elsőosztályú, valamint a biztonságot növelő, fékezésre független kormányzást!
Mindegyik modell az ICE-tól megszokott módon, sokféle verzióban, rengeteg kiegészítővel kérhető, így például nem kell lemondania valamelyik ICE-ról annak, aki esetleg nem 20"-os hanem nagyobb méretű hátsó kereket preferál.

1 megjegyzés:

Zsizsi írta...

Affene...már megint valami, amre gyűjthetek ! :-))