2010. január 15., péntek

YikeBike

Nem tudom ki hogy van vele, én szeretem a szép, igényes termékeket. Jó látni, amikor valamit nem csak úgy egyszerűen elkészítenek, de szépen megformálják, odafigyelnek az apró részletekre. Jobb ezeket a termékeket kézbe venni, használni. Sokszor aztán már a forma a funkció rovására megy, de talán a YikeBike esetében még nem erről van szó.
Hogy mi is ez a futurisztikus jármű, a YikeBike?
Egy városi közlekedésre tervezett, elektromos hajtású, kicsire ötletesen összecsukható, könnyű járgány, melyen megközelítőleg rekus tartásban ül a vezető. A videók tanúsága szerint gyorsan megtanulható, jól fékezhető, kis hátsó kereke ellenére minden akadályt képes leküzdeni, még a padkát és a kátyúkat is, úgyhogy ideális munkábavivő gépezet melyet kis oldaltáskába rakva az irodába is magunkkal vihetünk. A továbbiak helyett íme egy videós bemutató:


És hogy mit bír ki? Íme:



Akárcsak a pár napja bemutatott tengeralattjáró esetében, ezt sem a létminimum közelében élőknek fejlesztettek ki, hiszen ára egy olcsóbb használt gépkocsival lesz egy magasságban (valahol 3500 és 3900 USD között), de biztos vagyok benne, hogy van rá kereslet, legalábbis tőlünk nyugatra. A súlya egyébként kicsivel 10 kg alatt van (köszönhetően a karbon váznak), így kb 10 km-t tud megtenni akár 20 km/h-val repesztve egy maximum 100 kg-s utast cipelve a hátán.
Lehet figyelni, mikor tűnik fel egy ilyen Budapest belvárosában! Tipp?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez nagyon cool!!! Tipp: 20 év múlva... talán...

stufi