2008. szeptember 2., kedd

Hidas túra szeptember 13-án


Szeptember 13-ára szombatra különleges túrát szervezünk.
Mivel ekkor lesz a nyílt napja a forgalomba helyezés előtt álló új északi M0-ás, vagy másnéven Megyeri hídnak, úgy időzítettünk, hogy az elsők között kerekezhessünk át ezen a közel két km hosszú építményen.
A kiadott hivatalos program szerint 14-16 óra között két órára a kerékpárosoké az északi pálya. Ennek megfelelően most kicsit korábban indulnánk, fél 2-kor. Az útiterv szerint átmegyünk a hídon, (esetleg résztveszünk az ottani rendezvényen, ha lesz valami érdekes) majd a pesti oldalon délnek vesszük az irányt a Belváros felé. Lekerekezünk egészen az Árpád hídig, majd legurulunk a Margit-szigetre. A Margit hídon fordulunk vissza a pesti oldalra, majd a dupla nyolcas befejező elemeként ismét az Árpád híd következik, de most teljesen átmegyünk rajta Budára, majd fel egészen Budakalászig.
Tegnap végigjártuk ezt az utat (kivéve az új hidat, mert arra természetesen nem mehettünk még fel) és szinte végig kerékpárúton tudunk majd haladni. Most ugyan még nem volt készen teljesen a Megyeri híd pesti oldalának bringás feljárata, de már legalább látszott, hogy merre fogják vezetni. A hídtól a Fóti útig terjedő új szakasz kiváló minőségű, kellően széles is. Innen tovább a külső Váci út jellemzően üres járdáján tudunk haladni az Árpád út magasságáig, de onnan tovább ismét kijelölt kerékpárutak következnek, melyek nagyobb része védett a gépjármű forgalomtól. Lesznek azért jobb és rosszabb minőségűek, kicsit szűkebb átjárók, lámpás kereszteződések, úgyhogy némi városi tapasztalat nem hátrányos annak, aki eljön velünk.
Természetesen most is lehet kölcsönözni tőlünk erre a túrára is rekumbenst, íme az étlap (vagy inkább bringalap):
  • Azub Mini,
  • Azub 5,
  • Hase Tagun,
  • Hase Kettwiesel,
  • Rans Cruz,
  • Rans V-Rex,
  • Steintrikes Nomad+Bionx,
  • Steintrikes RoadShark
  • Sun EZ-1 SX
  • Sun EZ-Sport AX
  • TW-Bents Action-plus

A túrára való bérlési díj továbbra is egységesen 5000 Ft/model. Most is ingyenessé tehető a bérlés, amennyiben a túrát követő 2 héten belül vásárol az illető nálunk egy fekvőt, mivel ebben az esetben a bérleti díj levonásra kerül a vételárból. Kérünk azonban mindenkit, hogy bérlési szándékát legalább 24 órával a túra indulása előtt jelezze felénk, megadva nevét, elérhetőségét és a magasságát, hogy legyen elég időnk beállítani a kívánt gépet. Minden modellből csak egy áll a próbára rendelkezésre, így a jelentkezési sorrend számít a kiosztásnál.

Várunk tehát mindenkit szeptember 13-án! A tapasztalt, régi rekusokat főleg biztatnám a részvételre!

Fontos:
Most fél 2-kor indulunk, tehát egy órával hamarabb, mint az eddigi alkalmakkor!
Aki bérelni is szeretne, annak legkésőbb délre meg kellene érkeznie, hogy legyen idő a szükséges beállítási próbára és a tesztvezetésre. Aki pedig még nem ült soha fekvőkerékpáron, legalább 11-re jöjjön, hogy indulásig tudjon gyakorolni.

Nincsenek megjegyzések: