2008. szeptember 23., kedd

Zebike - Gurul

Ma ismét találkoztam valakivel a boltban, akit már jó rég nem láttam. Beszélgettünk kicsit, és rögtön találtunk 2-3 olyan dolgot, ami más számára is érdekes lehet. Az egyik ilyen egy tavalyi, a saját blogjában megjelent bejegyzése, melyre ezúton hívnám fel a figyelmet. Mivel nem sikerült közvetlen linket találnom, ezért a könnyebb hozzáférés érdekében bemásoltam ide a teljes szöveget:

"Gurul (07-07-04)

Ebben a tárgyban összesűrűsödik valami, két gombostűvel a zászlóra szegezem, aztán had lobogjon. Valamennyire lobog. Jön ugyan az ökológiai válság, a cunamiszörf bérleteket lassan helyben is fel lehet használni, de aki szól, hogy nem kéne annyit kipufogni, annak máris homlokára van tapasztva a "luddita" címke.

És akkor fekvőbicikli. Rekumbens.

Technológia, és nem füstöl. Lagarder vágás. Annak, aki kisiskolásként szeretett volna a szék hátsó lábain hintázni, de a tanítónő mutatóujja emelkedett rögvest. 30 helyett 40-nel, ugyanolyan erőkifejtéssel. Kényelem és forma. Fent a kormány, mint rendesen, vagy lent, kétoldalt. SWB vagy LWB, nagy a dilemma. Beszédtéma. Szakirodalom. Ürügy, hogy kimerészkedjek a betonból.

Aztán majd nagy leszek, és én is Füzes Oszkár leszek, és arról írhatok, hogy az a szemét EU azért ösztönzi a környezetvédő technológiákat, mert neki megvan készen, el akarja adni, és jól meggazdagodni. És nem volt ugyan tél, de nincs baj, és ha van is, nem annyira, és aki igen, az nem, és a fejlődőek még rosszabbak. A cikk elejére és végére még egy elegáns "Egyébként nem értek hozzá" kerül, és már mehet is a legolvasottabb közéleti napilap hétvégi kiadásának címlapjára.

Mindegy is. És még a reku elején a pedál és a fogaskerekek, mint a gőzös oldalán a mechanika. Seb, és frissen gőzölög. Mono no aware. Kibekkelem vele a katasztrófákat. Ugyanis a fémház üreges belül, az a szalmaszál, amit kidugok felül."

Részlet a "Felfordított Lelőhely" című blogból (2007.07.04), szerző Zebike, aki egyébként egy Azub Mini boldog tulajdonosa lassan egy éve...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

főhajtással csatlakozom a cunamimentőcsónak zászlósához!