2008. július 25., péntek

"Vegyesen, párosan"

Pupunak (Karlovitz Kristóf) megjelent egy cikke a Duna-túrájáról az Autó-motor legújabb, 15-ös számának Extra rovatában "Vegyesen, párosan" címmel.
Donaueschingenből indultak, a Duna forrásvidékéről, és 10 nap alatt 1286 km hosszú távot tettek meg Budapestig. Kristóf a Challenge Hurricane-jával a kerékpárúton, míg felesége autójukkal a kisebb forgalmú országutakon haladt, de a napi célállomásokon kívül napközben is találkoztak, ahol tehették, illetve érdemesnek találták. A kerékpáros túra útvonala nagyrészt aszfaltozott, de bőven akad kavicsos gátkorona, murvás erdészeti út. Pupu fekvőbringája ugyan elöl-hátul 20"-os kerekű, de minden gond nélkül megbirkózott a rosszabb tereppel is. Könnyen befér az autójukba, így a közös ebédelés, városnézés, vagy akár éjszakázás közben is volt hol biztonságosan tárolni. Pozsonyig van egyébként rendesen kiépített és jelölt út, a magyar szakasz még csak most alakul, délebbre meg még nem igazán tanácsos lemerészkedni az aszfaltról az aknaveszély miatt... Kedvencük a forrásvidéktől Ulmig tartó szakasz volt, de a Passau-Bécs 330 km-es távja is gyönyörű olyan szép részekkel, mint Wachau.
Mivel a cikk az újság honlapján nem érhető el, így csak a nyomtatott kiadásban olvasható. Ugyanebben a számban szerepelnek még a környezetbarát "ECO" autók, bemutatják a Citroen C3 Picasso-t, tesztelik többek közt a Hummer H3-ast, a Mitsubishi Pajero-t, a Lexus IS F-et, valamint sok egyéb érdekesség mellett Formula-1 melléklet is található benne.

Nincsenek megjegyzések: