2008. július 20., vasárnap

Az új Fujin E

Megérkezett a Fujin E, mely a Challenge Endurance szériájának jeles példánya. Ennek megfelelően akár össztelós kivitelben is kérhető, a megrendelt példány azonban csak hátsó rugóstaggal van felszerelve. Abból viszont már az új rendszerű, alsó elrendezéses megoldással. Ennek egyik nagy előnye, hogy az ilyen alacsony, fektetett konstrukciójú gépeken is használható, hiszen nem igényel helyet a váz és az ülés között. A teló álló helyzetben keménynek tűnik, azonban a gyakorlatban nagyon szépen vasal.
A gép egyébként gyönyörű, a Diomond Red színt már a Pupu Hurricane-ján is megcsodáltuk. A váz a már védjegynek számító monocsöves kivitelű. Fejtámla szükséges hozzá, viszont csak a sajátjával kompatibilis, semelyik más gyártónak a terméke, de még a nálunk lévő Challenge fejtámla sem rakható fel rá, köszönhetően az újfajta alu ülés formájának és kikönnyítéseinek. Kormánya előredönthető, keskeny, de jó fogású. Lehet rendelni egyébként másfajta, un. open-cockpit (másnéven superman) változatban is.

A gépet egyébként konkrét megrendelésre hoztuk be, a tulajdonosa egy Temesvár környékén lakó kedves fiatalember, aki szombaton jött átvenni várva-várt gépét.
Olyan jó volt látni az arcán a hatalmas örömöt! (A kedvességét, illetve a nekünk hozott finom borokat pedig külön köszönjük!)
Komoly bringázási tervei vannak a jövőre nézve, melynek némelyikéhez majd szeretne magyar társakat is találni. Igyekszünk majd neki ebben is segíteni, legalább a magyarországi útjaira vonatkozóan.

Nincsenek megjegyzések: