2008. július 7., hétfő

Challenge Furai


A holland gyártó marketingje még közel sem olyan jó, mint fejlesztésének színvonala, hiszen nekem is a honlapjukról kellett megtudnom, hogy egy új modellel jelentek meg: ez a Furai, melyet ideális munkábajárós bringának mondanak.
Ennek megfelelően kényelmes, gyors, ugyanakkor viszonylag magas, de csak annyira, hogy tökéletesen látható legyen a forgalom egyéb szereplője számára. A tervezésénél az is fontos szempont volt, hogy kis sebesség mellett is könnyen lehessen irányítani, kezelni. Mindezen egymásnak némileg ellentmondó szempontot a tervezők úgy tudtak egymással összehangolni, hogy 24"-os kerékméretet választottak alapnak. Így tudták elérni, hogy az ülés az ideálisnak tekinthető 46 cm magasságba kerüljön, amiről még az alacsonyabb felhasználók is biztonsággal le tudják tenni a talajra a lábukat megálláskor. A hajtóművet 70 cm magasra helyezték, az ülést pedig lefektették 27-33 fok közé, így bárki számára elfogadható dőlésszög mellett kis frontfelületet kaptak, mely miatt a Furai egész gyorsnak mondható. A 24"-os kerekek és az új rendszerű hátsó rugózás pedig vélhetően jól gondoskodnak az úthibák kivasalásáról.
Az új gép tulajdonképpen a Seiran 24" új lengéscsillapítású és ezért 11 cm-rel alacsonyabb ülésmagasságú, 2 fokkal fektetettebb, tehát gyorsabb verziójának tekinthető.
Izgatottan várjuk, hogy mikor tudjuk személyesen is kipróbálni ezt az ígéretes rekumbenst. Addig is a gyártó honlapján megtekinthető pár kép a Challenge új szépségéről.

Nincsenek megjegyzések: