2008. május 9., péntek

Megérkeztek a SUN rekui!

Közel egy éves munkánk végre révbe ért: megérkeztek a SUN rekumbensei és kiegészítői a boltunkba!
A termékek egy részét már ismertük, sőt forgalmaztuk is, hiszen a cseh Azubon keresztül már vásároltunk több modellt is a híres és a tengerentúlon az egyik legelterjedtebbnek számító EZ széria választékából. Mivel vásárlóinknak és nekünk is pozitív volt ezen termékekkel a tapasztalat, ezért nem örültünk, mikor kiapadt a beszerzési forrás, a csehektől többet nem tudtunk vásárolni. Tavaly nyáron ezért felvettem a kapcsolatot először az amerikai céggel, majd végül sikerült elintézni, hogy a minél kedvezőbb hazai árak kialakíthatóságának céljából közvetlenül rendelhessünk a tajvani gyárból. A szállítási idő hosszú volt, de végre megérkeztek, itt vannak Amerika kedvenc rekumbensei!

Egyelőre három modellünk van:

EZ-1 SX, EZ-1 AX és EZ-Sport AX. Első kettő a 16"/20"-os kerekei révén rövid hossza miatt CLWB, konstrukcióját tekintve viszont inkább LWB kategóriába tartozó fekvőbiciklik. Az SX az olcsó acélvázas verzió, míg az AX az aluvázra és a komolyabb felszereltségre utal. A tömege is 2,5 kg-al könnyebb. Az EZ-Sport elöl 20"-os, míg hátul 26"-os kerekeken gördül, váza kellemesen ívelt, így megjelenésében tekintélyesebb, figyelemreméltóbb, ugyanakkor tömege szintén nagyon kedvező. Egyébként mindegyik kiválóan alkalmas túrázásra is vagy rövidebb hétvégi kerekezésre is. Áruk miatt belépő modellnek számítanak, de a tapasztalatok szerint tökéletes végső megoldás mindazok számára, akik nem kifejezetten a sebességelőny miatt vásárolnak rekumbenst. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehetne velük gyorsan menni, de itt a hangsúly inkább a kényelmen és a könnyű kezelhetőségen, a jó láthatóságon van, mint a kis frontfelületen.

Kiegészítők tekintetében is van pár: hátsó és/vagy oldalsó csomagtartók, kosár, sárvédők, szélvédő és tető áll a felhasználók rendelkezésére a specifikus kiegészítők közül.

A honlapra már fel is tettem mindhárom Sun fotelbringát és a fontosabb/különlegesebb kiegészítőket:

Személyes tapasztalatok:

Mivel az EZ-1 típus már ismert volt a számunkra, így leginkább az EZ-Sport-ra voltunk kíváncsiak. Gyorsan össze is szereltünk egyet, majd izgatottan tettünk vele próbát. Mondhatom elégedett mosollyal nyugtáztuk a tapasztalatokat. Négyen próbáltuk ki, de véleményünk megegyezett: itt a tökéletes demo reku! Ezentúl az alacsonyak az EZ-1-et, a magasabbak pedig az EZ-Sportot próbálhatják elsőre, hogy megérezzék, miért is olyan jó rekuzni!

Nincsenek megjegyzések: