2011. szeptember 19., hétfő

Ütemterv a 2011.09.25-i túrához

A hétvégén ismét komoly kihívás elé nézünk, amikor a RAH hagyományok folytatásaként Budakalászról indulva egy 252 km-es túra keretében megmásszuk többek közt a Kékestetőt is. Erről már egy előző bejegyzésben írtam, így a részleteket most nem ismételném meg. (Aki még nem olvasta, ide kattintva megtekintheti.)
Közben Gábor (a túra szervezője) elkészített egy időtervet, melyet ezúton közreadok, hátha még páran kedvet kapnak:

Ahogy remélhetőleg látszik a becsatolt anyagban (a képre kattintva feljön egyébként nagyobb, jól olvasható formában), 5:45-kor indulunk Budakalászról és reményeink szerint 20:40-kor érkezünk vissza. Utóbbit én kicsit korainak érzem ugyan, mert elég szűkre van szabva az időterv, minimális pihenőkkel és haladós irammal, de remélhetőleg 10 óra körül azért sikerül visszaérkezni.
Jó lámpát feltétlenül hozzon magával mindenki! akinek nincs, annak tudjuk ajánlani a legutolsó Velo.hu lámpatesztben győztes Busch&Müller Ixon IQ lámpánkat, mely most már sztenderdnek számít a köreinkben, sok rekus illetve komoly bringás használja, többek közt a Pupu is...
Fontos még a megfelelő ruházat, izotóniás ital, illetve táplálék. Ha valakinek szüksége van például Bar szeletre, vagy bármire, akkor jelezze időben, ne vasárnap hajnalban, amikor már esetleg nem fogunk tudni segíteni!
A túra komolyságát a nagy táv mellett az is bizonyítja, hogy a szintemelkedés legalább 2320 m lesz, de mivel ez a térkép alapján lett számítva, így több is lehet a kisebb hullámzásokból fakadóan.
A teljes túrára jelentkezettek száma már most 9 fő, de további 4-5 fő jelezte, hogy résztávra beszáll. Utóbbi esetben a fenti időterv abban is támpontot nyújt, hogy kb mikor lehet az egyes helyszíneken becsatlakozni.
Szeretettel várunk mindenkit!

Nincsenek megjegyzések: