2011. szeptember 26., hétfő

Csúcstámadás

Tegnap, szeptember 25-én a RAH sorozatunk harmadik évében, 252 km-es távú körtúra során Budakalászról indulva megmásztuk Galyatetőt és Kékestetőt.

(Aki nem tudná a RAH rövidítés a Race Across Hungary, azaz Verseny Magyarországon Át, melynek névadó eseményeként 2009-ben a legnyugatabbi városból, Szentgotthárdról indulva szeltük át fekvőkerékpárokkal egyszuszra Magyarországot, majd 685 km megtétele után másnap érkeztünk meg a legkeletibb településre, Tiszabecsre. Tavaly észak-dél irányban tekertünk keresztül hazánkon. Idén a legmagasabb pont, a Kékestető megmászása volt a feladat körtúrába illesztve. Jövőre még gyűjtjük a jó ötleteket!) 

A résztvevők száma erőteljesen növekszik, így idén közel négyszer többen voltunk (15-en), mint két évvel ezelőtt, pedig páran betegség és egyéb közbejött indok miatt lemondták a túrát az utolsó pillanatban. A hangulat és az időjárás príma volt, soha rosszabbat! Külön öröm, hogy majdnem mindenki teljesíteni tudta az általa kitűzött célt, csak ketten kényszerültek visszafordulásra technikai problémák miatt.
Főbb adatok: 252 km táv, közel 2800 m szintemelkedés, 22,6 km/h pihenők nélküli átlagsebesség.

Míg az előző években a RAH-nak a fő célja a fekvőkerékpár kényelmének és hosszútávú túrázásra való tökéletes megfelelőségének a bemutatása volt, az idei túrával azt is szerettük volna emellett bebizonyítani, hogy az emelkedők leküzdése sem jelent akadályt a fekvőkkel. Azt gondolom, hogy mivel mindenki, aki nekifutott a legmagasabb hegyünknek, fel is jutott a csúcsra, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rekumbensek tökéletes kerékpárok túrázásra, akár sík, akár dombos-hegyes vidékről legyen szó! Kell ennél meggyőzőbb bizonyíték?

Köszönjük a tegnapi részvételt és szeretettel várunk mindenkit a jövő évi RAH-on (mert folytatása lesz a sorozatnak, ezt bátran megígérhetjük), vagy már az októberi Ambringa-túrán!
Végezetül még külön szeretnék köszönetet mondani Róbert Gábornak a szervezésért, és az idei túra útvonalának ötletéért!

3 megjegyzés:

Isu írta...

Kedves mindenki aki részt vett ezen a nem mindennapi túrán!
Köszönöm, hogy részt vehettem a jó hangulatú nem mindennapi csavargáson.
Külön köszönet illeti munkájáért Gábort a szervezőt. Újabb élményekkel lettem gazdagabb amit a rekumbens kerékpározás adott. Sok rekus kilométert mindenkinek.
Isu

Névtelen írta...

mekkora az a hegy? nalunk a dombok is nagyobbak.

Murla írta...

Ha nagyobb hegyre vágysz, az sem jelent gondot, a Pupu például a BIG mozgalom keretében többezres csúcsokra teker fel rekuval. Keress rá akár itt a blogon a BIG szóra, vagy itt egy közvetlen link is: http://ambringa.blogspot.com/2010/09/blog-post.html