2011. augusztus 17., szerda

Videó a leghosszabb Ambringa-túráról


Szombaton kellemes hangulatú Ambringa-túrán voltunk jópáran. Már a kezdetek jól alakultak, ugyanis ismét kaptunk finom réteseket, melyekből mindenki kapott, aki elég korán érkezett.
A túra során először Szentendrén és Leányfalun keresztül elbringáztunk Dunabogdányba. Itt történt egy kis baleset, ugyanis az egyik résztvevő házilagos készítésű rekuja olyan szerencsétlenül dőlt el álló helyzetből a pihenő közben, hogy eltört a kormánya. Bár sok szerszámot és pótalkatrészt vittünk magunkkal, de kormány nem volt közöttük, így egy faággal kellett ideiglenesen visszarögzíteni a helyére. Szerencsére a műtét sikerült, így az illető folytatni tudta a túrát, bár végül rövidebb úton tért haza, nem jött végig velünk.
Visszafelé Tahitótfalunál betekertünk a hídon a szigetre, és átmentünk a keleti oldalra. Kis várakozást követően komppal átkeltünk Vácra. Innen már visszafelé vettük az utat és a hangulatos kerékpárúton a Duna mellett visszateketünk Dunakeszire, majd végül a Megyeri-hídon átgurulva már erős sötétedésben érkeztünk vissza Budakalászra. A túra távja összesen 69,5 km-re jött ki, így ez volt az eddigi leghosszabb könnyű túránk.
Pupu megjegyzése értelmében nagy szerencsében részesültünk, ugyanis ő több pihenőnél is ivott egy-egy sört az egészségünkre. A túra igazi hőse mégsem ő, hanem a mindössze 7 éves Juli volt, aki könnyedén és jó tempóban tekerte le a hosszú távot. Csupán annyi gondja volt, hogy nem mehetett olyan gyorsan, mint szerette volna, ugyanis elfogytak a sebesség fokozatok a bringáján.... :-) Utólag is gratulálunk neki, még másnap is elismerően beszélgettünk róla a többiekkel! Mennyit menne ez a kislány rekuval?!
Köszönöm mindenkinek, aki eljött, legközelebb is szeretettel látunk mindenkit!

4 megjegyzés:

Prekop László írta...

Kellemes túra volt, köszönöm. A pihenők száma nekem ugyan kicsit sok volt, de szívesen fogyasztottam azért valamit mindig :)
A törött kormányú gépet szerencsére sikerült a reccs előtt kipróbálnom, így már nem vagyok lengőszűz, bár saját azt hiszem nem kéne...
A nap végén 178km-nél állt meg a mutató, Szigetszentmártontól Dunabogdányig és vissza.

Murla írta...

Most kettővel valóban több pihenőnk volt, ebből az egyik Dunabogdány közbeiktatása, a másik pedig az útvonal tisztázása miatt került közbeiktatásra, hogy Vác felé, vagy a szigeten délre menjünk.
A 178 km-hez gratulálok, ezek szerint még tekertél utána a sötétben rendesen...
Örülök, hogy hosszú idő után ismét találkoztunk, remélem 28-án is eljössz a haladó túrára, igazából azt szervezzük a tapasztalt rekusoknak, mint Te is!

Tánczos Kinga írta...

Sziasztok!

Köszi a túrát! Nekem külön élmény volt, hiszen először mentem hosszabb távon rekuval. Az országúti bringával összevetve ég és föld! Bár az indulást még gyakorolnom kell:), de felemelő érzés volt a nap végén érezni, hogy semmim sem sajog. Derékfájósoknak kifejezetten jót tesz.Julcsinak pedig mégegyszer gratula!

Murla írta...

Köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy tetszett!