2011. augusztus 13., szombat

Békés-Dánfok 120 km túra videója

Ha már lúd, legyen kövér elv alapján, elkészítettem a békési kerékpáros találkozó egyik túráján felvett videó vágott verzióját is. A 122 km-es túra során sok érdekeset és szépet láttunk mind a kulturális, mind a természeti látnivalókból.
Engem talán a legjobban a videó végefelé látható tarhosi zenepavilon nyűgözött le, mivel nem számítottam hasonlóra sem. Ez a gondozatlanságában is fenséges épület az elvadult bekötő úttal teljesen lenyűgözött. Hiába, sok fantasztikus dolog található szép hazánkban, mely valahogy nem kap kellő figyelmet és megbecsülést...
Ez a zenepavilon egyébként korábban az ország első zeneiskolája volt, még Kodály Zoltánék alapították. 15 évig üzemelt, és sok tehetséges zenész nevelkedett a falai között.
Köszönöm a Bihargók csapatának, különösen Pap Attilának, aki ezt a bringás túrát vezette, hogy megismertettek minket ezzel a vidékkel!

A Kerékpáros Találkozón egyébként számtalan kedves élménnyel gazdagodtunk. Gyulára többször is be kellett mennünk, hogy legyen elég időnk végignézni a legfőbb látnivalókat, na meg újra és újra végigenni a Százéves cukrászda legfinomabb tortáit. A kerékpáros túrákon kívül a kenus túra volt még fantasztikus, arról sajnos nem készítettem videót, pedig a Kőrös gyönyörű, békés, csendes és nyugodt. (Talán Békés sem véletlenül kapta a nevét...)
Mi mindenesetre megszerettük ezt a vidéket is!
Ja és el ne felejtsem, egy díjat is kaptunk, melyet ezúton is köszönünk a szervezőknek!

Nincsenek megjegyzések: