2011. augusztus 23., kedd

A Google tulajdonos-vezetője is rekut akar

Sergey Brin, a híres Google résztulajdonosa és igazgatósági tagja egy hónapja kért segítséget a Google+ (a Google legújabb közösségi oldala, mely hihetetlen iramban terjed) oldalán fekvőkerékpár kiválasztásával kapcsolatban.
A válaszok persze rögtön elkezdtek záporozni. A tipikus irigykedő válasz szerint vegye meg mindet, mondván úgyis van rá elég pénze, aztán döntse el, neki melyik tetszik. Biztos erre a segítségre vágyott...
Egyébként olvasva a reakciókat, egyértelmű, hogy mennyire nem ismerik még az emberek a fekvőbringákat, illetve mennyi téveszme él bennük. A válaszolók jelentős részéről egyértelműen lerí, hogy életében nem próbálta még a fekvőkerékpárt, de azért fontosnak érezte, hogy hozzászóljon. Sokan figyelembe sem vették a kérdést, csak kedvenc kerékpár márkájukat javasolták, pedig azok a gyártók nem is készítenek rekut...
Azért persze vannak értelmes válaszok is, melyek támpontot adhatnak a Google vezetőjének. Kíváncsi lennék, hogy vajon mennyi ideje és kedve volt a hasznos válaszok kimazsolázására! Remélem nem adja fel és belép a rekusok táborába ő is!
Ez a bejegyzés egyébként egy jó látlelet a közösségi oldalak információs zuhatagára. Sok a zaj, de ebből jóval kevesebb a hasznos tartalom. Mégis rengeteg időnket vagyunk képesek a virtuális térre pazarolni, ahelyett, hogy élnénk a "való" életet a tényleges ismerőseinkkel, barátainkkal (Bár most én is blogolok ahelyett, hogy rekuznék...)
Minderről eszembe jutott a facebook felhasználók furcsa viselkedéséről készített rövid, mégis elgondolkodtató videó (Farewell Facebook), melyet két fiatal holland filmes készített.
Nincs benne ugyan reku, mégis érdemes megnézni!

Nincsenek megjegyzések: