2010. augusztus 1., vasárnap

Nagyvázsonyi treffpunkt

Mivel a múltkor nagyon jól sikerült a tapasztalt rekusoknak szóló közös túránk, felmerült, hogy tartsunk ismételten hasonlót. Javaslatot is kaptam több helyszínre, így ezennel meghirdetnék egy újabb túrát, melyhez azért már komolyabb fekvős tapasztalat és kondi szükséges:

Nagyvázsonyi treffpunkt

Indulás augusztus 8-án vasárnap, reggel 9-kor Nagyvázsonyból.
Innen Nemesleányfalu, kis szerpentinen lefelé szép kilátással Vigántpetend, Kapolcs völgyébe, később enyhe hegymenetben Taliándörögd, Öcs (nemrég épült aszfaltozott összekötő út az Űrtávközlési Állomás mellett. Itt Úrkút fele elindulva, majd egy aszfaltozott bekötőúton be az erdőbe, megkerülni a Kab-hegyet, ami élvezetes, enyhén emelkedős aszfaltút forgalom nélkül. A kab-hegyi kerülőnél egy forrásnál kiépített pihenőben kaja, pia, majd feltekerés a tornyokhoz (ez egy kellemes kis emelkedő), kilátás a Balatonra, majd lezúgás, vissza Nagyvázsonyba (az étteremhez). Az ínyenceknek kaja után Veszprémben pár fincsi rövid, de velős emelkedőt megmutatnánk. Opcióként esetleg Balatonalmádiban meglátogatnánk egy lelkes rekust, aki (kizárólag saját használatra) már épített pár fekvőbringát.
Ez így egy kellemes egy napos program lenne.
Azért szerveznénk egyébként vasárnapra, mert így talán reggel a Balaton irányába nem lesz olyan nagy a forgalom, hazafelé pedig még a csúcsforgalom előtt el lehet indulni. Akit érdekel a túra, jelentkezhet az info@ambringa.hu-ra küldött levélben augusztus 5-ig. Ezt mindenképp kérnénk, mert érdeklődés hiányában elhalasztjuk későbbre a túrát!

1 megjegyzés:

drdj írta...

Éppen az előző hetet töltöttem a Bakonyban és a Kab-hegyet is megmásztam, igaz, montival. Gyönyörű a környék és sokat ábrándoztam róla, milyen lenne mindez fekvővel/velomobillal! Majd ti elmesélitek, milyen is!