2010. augusztus 15., vasárnap

Augusztusi Ambringa-túra

Nem hittem volna, hogy egy héttel a nagyvázsonyi túránk után, a kánikulai hőségben ennyien leszünk, hiszen 19-en indultunk el a Szentendrei sziget északi csúcsára menő túránkra!
Sokan mindkét augusztusi túránkra eljöttek, nekik külön köszönet!
Mondhatnám, hogy nem akartunk a 34 fokos hőségben bringázni, ezért késtünk az indulással fél órát. de valójában háromkor sem volt hidegebb sajnos vagy szerencsére, ki-ki döntse el. A mostani tapasztalat alapján ismételten kérünk mindenkit a jövőben, hogy ne az utolsó pillanatban érkezzen, főleg, ha még bérelni is szeretne. Zárás (14 óra) után ugyanis nekünk is készülni kell az indulásra, ilyenkor már sokkal nehezebb úgy időt fő fordítani a beállításokra és egyéb kérésekre, hogy ne csússzon meg a program. Most például nem is sikerült, ami miatt ezúton is elnézést kérünk minden résztvevőtől.
Mindezek ellenére azért szép hosszú túrára mentünk, ugyanis eltekertünk a szigetspiccig, ahol páran meg is mártóztunk a hűs Dunában.
A vízállás elég magas volt, így sajnos nem tudtunk eljutni odáig, ahonnan beláthattuk volna mindkét partot és Visegrádot tetején a várral, de ettől függetlenül érdemes volt az utolsó 1,5 km-es - az előző éjszakai felhőszakadás miatt pocsolyás-saras részen is átverekednünk magunkat a hangulatos strandig.


Visszafelé az elmaradhatatlan sütizésre is sort kerítettünk a tahitótfalui cukrászdában, majd még a sötétedés beállta előtt 1/4 9-re visszaérkeztünk a boltba 64,5 km megtétele után.
A túra tehát jól sikerült, köszönöm mindenkinek, aki eljött!

Talán érdemes még szót ejteni egy másik sikerről is. Tesztelésre magammal vittem az új szivacsunkat, melyet a héten készítettem. (lásd fenti kép) Ez egy Ventisit jellegű szivacs, azonban a nevezett márkához képest 3 jelentős különbsége van:
1, Egyelőre fehér, bár a későbbiekben remélhetőleg sikerül feketében is előállítani.
2, Akár jelentősen kényelmesebb is lehet, hiszen kérésre nem csak 2 illetve 3 cm vastagságban tudjuk adni, hanem akár 4 cm-esben is. Utóbbi pedig hihetetlenül pazar! Nemcsak hogy kellemesen felvette a gerincem vonalát, végig megtámasztva azt, hanem még a rázós szakaszokat is simábbnak éreztem általa. Aki eddig kipróbálta, azok mindegyikének tetszett, sőt rendeltek is belőle azon-nyomban!
3, Jelentősen kedvezőbb árban lesz a holland terméknél, így most már mindenkinek elérhetővé válik egy jól szellőző, kényelmes, könnyen tisztítható, tartós rekuszivacs.

Már csak a nevét kellene kitalálni, várjuk a jó ötleteket! Lehetőleg olyan név kellene, ami kifejezi a termék jellegét, jó tulajdonságait, valamint külföldön is használható. A túrán elhangzott a MurlaSit, amit ugyan nagyon ötletesnek tartok, de nem szeretném a nevemet belevinni egy "utángyártott" termékbe...
A javaslatokat az info@ambringa.hu címre kérjük küldeni "Szivacs" jeligére. A legjobb ötlet beküldőjét egy szivaccsal honoráljuk!

Nincsenek megjegyzések: