2010. június 6., vasárnap

Tour de Pelso 2010

Tegnap került megrendezésre a megreformált Tour de Pelso. Akik nem ismernék esetleg, azoknak annyit mindenesetre érdemes róla tudni, hogy ez egy Balaton kerülő verseny, távja 203 km. Van mellette persze pár rövidebb táv is, így azok számára is érdemes ellátogatni rá, akik nem akarnak ennyit tekerni.
Idén eléggé átszervezték, ugyanis külön vették az országúti kerékpárral (Pelso Kupa) és az egyéb kerékpárral (Balaton Marathon) indulók mezőnyét. Az előbbieket 9:00-kor rajtoltatták el, míg a fekvősöket 9:08-kor, a többieket pedig 9:10-kor.
Bár hatan neveztünk előzőleg, mégis idén sajnos csak 3 rekus indult, Balázs Péter, Bognár Tamás és Sarf Miklós. Én is kihagytam most a versenyt, mivel nejemnek a vasárnapi családi nagy összejövetelre kellett készülnie, fiamnak pedig vizsgára, így rám maradt a rendezvényen a kiállítói munka. Bár végül egy kedves rekus barátom vállalta, hogy lejön és besegít, de már nem változtattam meg a döntésemet, hogy nem indulok. Utólag már látszott, hogy kettőnknek is épp elég teendőnk volt, elég sokan érdeklődtek szerencsére a kiállított fekvők iránt, melyeket ki is lehetett próbálni a helyszínen sokak örömére. Még pár nagy név is élt a lehetőséggel, például Zerge, de a jövő nagy reménységei közül is néhányan ráéreztek a reku-érzésre. Reméljük, nem felejtik el később sem... :)
Visszatérve a versenyre, bár az előző napokban az időjárás nem kecsegtetett sok jóval, erre a napra nem lehetett panasz. Nem volt kánikula, ugyanakkor hideg sem, sőt eső sem esett. A nap sokat sütött, így aki nem kente be rendesen magát, az könnyen leéghetett.
Az eredményekről annyit, hogy igazán csak Peti volt az egyetlen, aki komoly elánnal készült, de ennek meg is látszódott az eredménye, hiszen a korosztályában 5. helyezettként érkezett be a célba. Fantasztikus eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Nincsenek megjegyzések: