2010. április 21., szerda

Magyar napcellás velomobil



Múlt hétvégén bemutatták a Construmán, most hétvégén pedig a Széchenyi futamon indul a Pannonrider második generációs mintadarabja. Aki nem ismerné, ez egy elektromotorral felszerelt hazai gyártású velomobil, mely nem csak a konnektorból tölthető, hanem a nap energiáját is képes felhasználni a burkolatán lévő napcellák segítségével, így rendkívül környezetbarát, praktikus és takarékos.
Az első verzió még tulajdonképpen működési tesztmodell volt, melyet egy KMX-re építettek, de már az is kiemelt figyelmet és érdeklődést vívott ki magának és lelkes (és nagyon szimpatikus) alkotóinak. A mostanit viszont komoly fejlesztési munkával maguk építették az alapoktól nagyjából 1,5 év alatt. Közben volt alkalmam rövid távon kipróbálni többször is, és érezhető a fejlődés. Ha pedig valamikor esetleg kölcsönadják egy hétre, örömmel írnék róla bővebben is.
További információk a honlapjukon, ahol bepillantást engednek szimpatikus filozófiájukba és a koncepció testet öltésének folyamatába is.
Izgatottan várom a továbbiakat, és mivel én már láttam a következő verzió fantasztikus formaterveit is, kezdek gyűjtögetni a megrendelésére...

Nincsenek megjegyzések: