2010. április 29., csütörtök

Spezi-Azub újdonságok

Ahogy korábbi bejegyzésemben említettem, az idei Spezi-n az egyik legtöbb újdonságot bemutató cég az Azub volt. Dacolva a válsággal és az elmúlt év egyéb nehézségeivel a csehek komoly fejlesztéseket valósítottak meg. Nézzük sorjában:
1, Kihozták az első Azub háromkerekűt, az Azub Eco trike-ot. Tavaly még csak a terveket mutatták meg nekem titokban, idén viszont már egy komoly izlandi tesztet követően a nagyközönségnek is bemutatták ezt a sok szempontból a Greenspeed GT sorozathoz hasonlító modellt. A hasonlóság egyben dicséretnek is vehető, hiszen sokan szeretnék, ha termékeiket egy lapon említenék az egyik legrégebbi és egyben az egyik legnevesebb trike gyártó sikeres sorozatával. Érthető persze a rokonság, hiszen pár éve még ők forgalmazták ezeket a fantasztikus termékeket.
Egy órára kölcsön is kértünk belőle egy példányt, hogy a kiállítástól némileg távolabb, a város egy csendesebb szegletében letesztelhessük és lefotózgathassuk. (A fenti fotón éppen azt szemléltetjük, hogy miképp lehet bedőlni a kanyarban egy trike-kal...) A tapasztalatok pozitívak voltak, Tamás rögtön bele is szeretett az Eco Trike-ba, mely három darab 20"-os kerekén könnyedén gördül, jól irányítható, kedvező a fordulóköre és egyszerű a ki- és beszállás, sőt még az ára is kedvezőnek mondható, hiszen csak 1690 Eur!
2, Elkészítették az Azub Eco 16"-os kerekű verzióját, melyet kifejezetten gyerekeknek illetve alacsony felnőtteknek ajánlanak, már 135 cm-es magasságtól.
3, A korábban maximum átlagos magasságú ember számára túl magas üléspozíciójú Max-nak szintén elkészítették a 26"-os helyett 24"-os kerékméretű változatát.
4, Komplettíroztak egy teljes üléssorozatot. Van ebben szinte minden, mi szem-szájnak kellhet, többek közt a szokásosnál könnyebb üvegszálas modell mellett kevláros illetve az igazi grammhuszároknak karbonos ülések. (Egyébként mindegyik kompozit ülésük nagyon kedvező súlyban a konkurensekhez képest.) Az Eco modellből ismert fémvázas, állítható hosszúságú ülés teszi teljessé a kínálatot.
5, Mindenféle rekus kerékszettet lehet rendelni mostantól tőlük, melyek ráadásul nem csak szépek, de könnyűek és erősek is. Nem ismerős a design egyetlen piros küllővel? :)
6, Végül bemutatták a koncepciójukat egy összecsukhatós és telós háromkerekűre vonatkozóan, mely pár perc alatt szétszedhető és egy utánfutóként kialakított bőröndben könnyű a szállítása is. A modell bíztatóan nézett ki, reméljük nem jön közbe semmi, sikerül megvalósítaniuk ezt a projektet is. (Ez a modell látszik a legfelső képen bal oldalon fekete színben.)
Ugye nem kevés, amit most produkáltak? Elismerésre méltó teljesítmény!

1 megjegyzés:

Zsizsi írta...

Na igen, tudtam én, hogy jól választottam, mikor az AZUB MAX mellett döntöttem!
Most az ECO lett a másik kedvencem!