2010. április 16., péntek

Carbonrecumbent



Mióta beindítottuk az Annyira Más Bringaboltot, hogy megismertessük a fekvőkerékpárokat a régióban, azóta mi sem bizonyítja jobban az elért eredményeinket, minthogy egyre többen gondolkodnak rajtunk kívül is a rekumbensek hazai gyártásában. A többség persze legfeljebb magának próbál összehozni több-kevesebb sikerrel valamilyen megoldást, de akadnak olyanok is, akik üzleti lehetőséget is látnak gyártás elindításában.
A legnagyobb gondot jelenleg az jelenti, hogy megfelelő minőségű hazai gyártás komolyabb volumen hiányában nem tud jelentősen csökkenteni az árszinvonalon a fémvázas kerékpárok esetében, ezért egyesek inkább a karbonnal próbálkoznak. Ez az anyag könnyebb vázak készítését teszi ugyan lehetővé, így versenyzésre orientált modellek esetében különösen előszeretettel alkalmazzák, azonban árnyoldala a jelentősen nagyobb munkaráfordítás miatti magas ár, valamint az elkészült váz sérülékenysége. A külföldi árak nagyon magasak, ami talán adhat némi piaci teret egy ilyen vállalkozásnak. Ezt próbálja kihasználni az új hazai rekugyártó, a Carbonrecumbent.
A balatonparti székhelyű műanyagfeldolgozással foglalkozó Szatuna Kft. az idei nyártól próbálja majd előremozdítani a magas kategóriájú rekumbens kerékpárok piacát itthon és külföldön egyaránt. A nagyközönség előtt először a németországi Spezi kiállítás keretein belül mutatják be modelljeiket egy két napos rendezvényen, majd remélhetőleg itthon és külföldön is egyre több magyar gyártmányú karbon fekvőkerékpár talál gazdára.
A cégnél minden modellből legalább egy kerékpár csak tesztelés céljából van fenntartva, minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak, ha valaki ki szeretné őket próbálni. A kerékpárok vázszettként és kompletten is rendelhetőek, illetve érdekesség, hogy egyedi kerékpárok gyártását is vállalják, amiket a megrendelő az interneten elképzelése szerint építhet össze.
További info a honlapjukon.

Nincsenek megjegyzések: