2009. szeptember 1., kedd

Az eddigi legrövidebb túránk

Szombaton nem kedvezett nekünk az időjárás. Érdekes, hogy míg a korábbi években mindig sikerült kifognunk a jó időt, idén már másodszor futottunk bele esőbe túránk során...
Már az indulásnál lehetett látni, hogy nem sok esélyünk van szárazon megúszni a túrát, ennek ellenére hatan indultunk el Szentendre irányába. Mire odaértünk el is kezdett finoman szemerkélni, majd a leányfalui kompnál olyannyira rákezdett, hogy be is húzódtunk a fák alá, hátha csak rövid ideig tart az égi áldás. Az ottani büfés már épp be akart zárni, mondván nem jár ilyen időben arra a kutya sem, de végül egész jó forgalmat hoztunk össze neki a várakozásunk közben.
Mikor felvettük legmelegebb és legvízállóbb ruháinkat és a többség úgy érezte, hogy talán itt az ideje folytatni utunkat, ketten inkább visszafordultak. Azt kell, hogy mondjam, ők voltak az előrelátóbbak... Mi négyen is csak pár száz métert mentünk tovább, mert ismét olyannyira rákezdett, hogy végül mi is megadtuk magunkat és visszafordultunk. Úgy tűnik, az eső ezt szerette volna, mert hazafelé már könyörületesebb volt velünk, mire visszaértünk a bolthoz, már el is állt.
Összesen kb 30-32 km-t tettünk meg, így ez lett a legrövidebb és egyben talán a legnedvesebb eddigi túránk.

Nincsenek megjegyzések: