2009. április 9., csütörtök

Rekus versenyek

Még alig vagyunk túl a vasárnapi időfutam izgalmain, már érdemes gondolni a következő nagy megmérettetésekre:

Április 26-án lesz a X. Péti Nagydíj Időfutam (Amatőr Kupa 3. futam, 21 km). Ezen ugyan mi sajnos nem tudunk részt venni, mert Németországba megyünk a SPEZI-re, de mindenkit biztatunk, hogy induljon el rajta rekuval. Lélekben Veletek leszünk!

Május 9-én viszont már szeretnénk elindulni a Tour de Tisza-tó 2009 versenyen, mely 65 km-es országúti, pontosabban főként védett, aszfaltozott gáton vezetett verseny. Tavaly ezen a fiammal ketten vettünk részt rekumbenssel, de remélem idén többen leszünk. Hasznos lehet ez edzésként a júniusi Pelso-ra is, de azok számára is jó alkalom, akik inkább rövidebb távú versenyen szeretnék átélni a bringás versenyek fantasztikus feelingjét. A hangulat és a szervezés jó volt egyébként tavaly is, így mindenkinek csak ajánlani tudom a részvételt!

Június 6-án lesz az egyik legnagyobb kihívás, a Tour de Pelso: Siófokról indulva 200 km a Balaton körül egyhuzamban, a lehető leggyorsabban! Ide már kell azért edzeni, de mindenképp megéri, mert hatalmas élmény ennyi bringás között tekerni! Kevés verseny mozgat meg ennyi kerékpárost, mint a Pelso...
Ráadásul még anyagilag is érdemes lehet végigtekerni. Tavaly egyedüli fekvős indulóként 6 óra 26 perces idővel megnyertem ugyan a saját rekus különdíjamat, de idén remélem nem így lesz! Most ismét itt az alkalom, hogy 20.000Ft-os Annyira Más Bringaboltban levásárolható díjat nyerjen a leggyorsabb fekvőkerékpáros!
Az előnevezés már folyik egyébként, április 18-ig még kedvezményesen lehet nevezni. Még utánanézek, hogy miképp lehetnénk ismét csapat, hogy az 5 fő esetén 10%-os, 10 fő esetén pedig már 20%-os csapatkedvezményt igénybe tudjuk venni, de mindenképp igyekezni kell a nevezéssel, mert az idő előrehaladásával a részvételi díj növekszik. Erre a versenyre mindenki csak maga tud jelentkezni, legfeljebb az utána szükséges befizetés átutalásában fogok tudni esetleg segíteni.
Hajrá rekus barátaim, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk! Mi sokkal jobban tudjuk élvezni a Pelso-t, mint a hagyományos országútisok, akik a táv felétől már igencsak fészkelődnek a nyeregben...

Nincsenek megjegyzések: