2008. augusztus 24., vasárnap

Hazánk első gyári velomobilja

Hosszú beszerzési projekt végére került nemrég pont.
Nagyjából egy éve határozta el az egyik kedves ismerősöm, hogy a tőlünk vásárolt Azub 5-öse mellé egy teljesen burkolt fekvőtringát szeretne egész éves kerekezéseihez, munkábajárásához. Nagy szorgalommal és a rá jellemző alapossággal körüljárta a témát, majd tavaly októberben megrendelt az egyik holland gyártótól egy Aeroridert. (A velomobilokat szinte kizárólag csak közvetlenül, a gyártótól lehet megrendelni, így próbálják megfizethető szinten tartani az árakat, ami azért még így sem nagyon sikerül...)
Először január végére kapott ígéretet a szállításra, de ez a dátum gyorsan tolódott egyre későbbre. Tavasszal Anti el is jött velem a SPEZI kiállításra, hogy személyes velomobilos tapasztalatait növelje, sőt hogy esetleg rögtön haza is hozzuk a már akkor fél éve megrendelt darabot. Sajnos utóbbi célt nem sikerült elérni, így további várakozásra volt szegény kárhoztatva. Később különböző problémák miatt a megrendelése módosult a gyártó másik, könnyebb és újabb modelljére, a Sunrider-re. Úgy tűnt, hogy ezáltal talán hamarabb jut a várva-várt velomobilhoz, de sajnos az augusztusi átvétel így is meghiusult. Nem akarom tovább fokozni az izgalmakat, a lényeg, hogy Anti végül - érthetően - megunta a végeláthatatlan várakozást és megvásárolta egy másik gyártó demógépét, egy Leiba X-stream-et. (A csatolt képek Anti honlapjáról származnak, a fenti az elsőnek megrendelt Aeroridert, míg az alábbi képmontázs a végeredményt, a Leibát mutatja.)
Már amikor két hete felhívott telefonon titokzatosan, hogy van számomra egy meglepetése, akkor próbáltunk időpontot egyeztetni, de csak ezen a héten fogunk tudni találkozni. Már alig várom!

Természetesen beszámolok majd a tapasztalataimról, de addig is javaslom Anti honlapjának olvasgatását, részben a további információkért, részben mert számtalan egyéb élvezetes, érdekes írása, gondolata megéri a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések: