2009. november 27., péntek

Azub újdonságok 2010-re


A cseh Azub 2010-ben több újdonsággal is igyekszik még jobban kielégíteni vásárlói igényeit. A legjelentősebb újdonság mindenképpen az, hogy jövőre nyitnak a háromkerekűek irányába. (A régebbi olvasóink nyilván emlékeznek rá, hogy volt az Azub kínálatában korábban már pár trike modell, azonban annak a méltán neves márkának nem ők voltak a gyártói,.)
Jövőre kétféle verzióval is szeretnének megjelenni, mindkettő elöl két, hátul egy kerekű, úgynevezett tadpole modell lesz. Az első az ECO sorozatuk részeként egy kedvező árú (kb 1700 Eur körüli) merev vázas alapmodell lesz, míg a másik egy kategóriával feljebb száll csatába az összehajtható trike-ot kereső vásárlók kegyeiért. A projekt még nem zárult le, csak annyit árultak el eddig, hogy a fejlesztést a Brno-i Műszaki Egyetemmel együttműködve végzik és számos okos technikai megoldásra lehet majd számítani.
Egyébiránt egy mintapéldány már egy ideje használatban van. Túlélt egy kemény igénybevételt jelentő 8 hetes izlandi és nyugat-európai túrát, melynek során 6000 km-t tettek meg vele gond nélkül. Az út természetesen sok finomítási ötletet is adott, így van min dolgozniuk az elkövetkező hónapokban, hogy egy még jobb, minden szempontból tökéletes trike-ot tudjanak piacra dobni hamarosan.

Másik újdonságuk, hogy a legolcsóbb modeljük az Azub Eco felszereltségi szintjén változtattak, természetesen pozitív irányban. A minőségibb Novatec agyaknak, illetve a dönthető kormánynak köszönhetően ugyan az ár is feljebb ment kissé (most 949 Eur lesz), de a változás evvel együtt is örömre adhat okot.
Későbbre vonatkozóan egyébként tervezik, hogy megjelennek ennek a 20"-os kerekekkel szerelt modellnek a kisebb, 16"-os kerekű változatával is, mely az alacsony felhasználóknak, illetve a gyermekeknek készülne. Természetesen az ülés mérete is ehhez lesz majd idomítva, így csak XS, S és M méretet lehet majd kérni. Alkatrészvonalnak a Shimano Alfine családot választották hozzá.
Izgatottan várjuk az újdonságok megjelenését, amint lehetőségünk lesz, azonnal tesztelünk és ennek eredményét természetesen megosztjuk hűséges olvasóinkkal.

Nincsenek megjegyzések: