2011. április 19., kedd

Istyu


Istyu vérbeli sportember (http://gpsgames.hu/profil/102/ és http://www.geocaching.hu/users.geo?id=4146 ), kiváló bringás, országúti versenygéppel és montival egyaránt. Lelkes turista, de klubversenyek résztvevője is, a Gruppetto csoport tagja. Ezenkívül mélyen érző lélek és nagyszerű barát.

Istyu tavaly júliusban súlyos balesetet szenvedett: Csolnok környékén, versenybringával fogott egy kátyút és felbukott. Megúszhatta volna szimpla kulcscsont-töréssel, de sajnos fejjel előre rázuhant egy út menti zúzottkő-rakásra. A kövek behatoltak sisakja résein és súlyos koponyasérüléseket okoztak. (Megjegyzem ilyen baleset egy fekvőkerékpárral nem történik, hiszen fejjel előre nem repül egy rekus, az elöl lévő lábunkkal pedig sokkal hatékonyabban tudjuk tompítani az esetleges ütközést, mint a hagyományos bringások a fejükkel!)

Az orvosok már-már lemondtak róla, mert sokáig nem reagált semmire. Aztán javulni kezdett, de nagyon mélyről, nagyon lassan kapaszkodik fel. Az intenzívről rehabilitációs intézetbe került, most már otthon van odaadó felesége és családja mellett. Már tud sétálni, néha egy-egy szót beszél is, és a minap egy pillanatra kinyitotta a baleset óta csukott bal szemét.

Családja és sporttársai élményekkel segítik felépülését, elviszik geo-játékok megkeresésére és kisebb séta jellegű kirándulásokra. De mivel lehet legjobban felébreszteni egy vérbeli bringás agyában a szunnyadó dolgokat? Bringázással! Istyu persze még nem bocsátható forgalomba, sőt valószínűleg meg sem tudna ülni egy kerékpárt. Háromkerekű rekut viszont igen! A minap már másodszor ment Pupu feleségének, Sárikának TW Bents Artifice tadpole gépével, amely összehajtható lévén, könnyűszerrel kiszállítható a helyszínekre. Most a törökbálinti Tó-park szép sétaútjára esett a választás, ahol Istyu 11,6 kilométert tekert fel-alá, és nagyon élvezte. Rögtön látszik, hogy komoly kerékpáros: a klipsz nélküli pedálon nem talpközéppel nyomja, hanem ahogy kell, talppárnával, használja a váltókat és a féket. Ereje, annyi fekvés után, még nem sok, de fejlődik!

Reméljük, hogy Istyu gyorsan és sokat javul a közeljövőben, és körünkben is üdvözölhetjük majd, egy Ambringa-túrán!

Nincsenek megjegyzések: