2010. október 1., péntek

RAH 2010 időpont változás és új információk

Az idei Race Across Hungary főszervezőjétől kaptam az alábbi fontos levelet közlésre:

RAH 2010 – Új információk!

Alighogy a „RAH 2010” felhívás kikerült a blogra, Pupu azzal hívott, hogy október 9-re, az eredetileg tervezett túranapra mozdíthatatlan és visszautasíthatatlan programot szervezett neki az élet, így sajnálatos módon le kell, hogy mondja részvételét, hacsak más időpontot nem találunk. Miután komolyabb szervezésbe akkor még nem bonyolódtunk és a túra iránt érdeklődők közül senki sem jelezte, hogy a rákövetkező nap már nem érne rá, így rövid tanakodás után úgy döntöttünk, hogy a meghirdetett időpontot szombatról vasárnapra módosítjuk.

Figyelem! A RAH 2010 új dátuma: 2010. október 10. vasárnap!

Részletek az indulással és az érkezéssel kapcsolatban:

Eljutási lehetőségek Balassagyarmatra
Rekuval - szombaton 13 órakor az AM Bringa elől indulok a Challenge Mistral-ommal a Cserháton keresztül Balassagyarmatra. Nagyjából 90 Km a táv, és délután hatra tervezem a megérkezést. Ha valaki kedvet érez egy szép bemelegítő túrára, úgy nagy örömmel veszem, ha velem tart.
Egyénileg - és leginkább gépkocsival, mert közvetlen vonat nincs. Aki gépkocsival menne és esetleg lenne szabad szállítási kapacitása, úgy kérném jelezze, mert lehet, hogy valaki örülne a lehetőségnek.

Szállás lehetőség Balassagyarmaton
Többen is jelezték szállás igényüket, így egy rövid internetes keresést követően felvettem a kapcsolatot a balassagyarmati Sztár Motel vezetőjével, aki igen nagy örömmel vett tudomást vállalkozásunkról. A motel 5.000 Ft-ért ad egy kétágyas szobát, lehet vacsorázni az éttermében, zárt helyet tudnak biztosítani a bringáknak, rá tudnak nézni a parkolóban otthagyott autókra és meleg teával fognak minket kínálni bikinis lányok palóc asszonyok a hajnali készülődéskor. Ennél több nem is kell. Ha valaki szeretne élni a lehetőséggel, hívhat engem, szívesen segítek a foglalásban, de intézheti maga is. A szállás elérhetősége: http://www.sztarmotel.hu/index.html.

Indulási hely és időpont – Balassagyarmat, Sztár Motel, vasárnap, 00:59!
Miután a Sztár Motel az eredetileg meghirdetett Madách szobortól nincs messze, ráadásul pont azon az útvonalon van, amin haladunk, így kézenfekvő, hogy innen induljunk.

Érkezési hely Hercegszántón – „Teaház”, Dózsa György utca 8.
(N 45.950016° E 18.931804°), http://www.teahazszanto.com/
Ahogy majd a Teaház honlapján látjátok, a hely ideális a túra befejezésére, mert a kerthelységbe be tudjuk vinni a bringákat, elég hely van a lepakolásra, lehetőség van mosakodásra és átöltözésre, az értünk érkezők kellemes helyen várakozhatnak, és nem utolsó sorban le tudunk ülni egy közös vacsorához. Éttermük alkalmi jelleggel működik, így megbeszéltem a vezetővel, hogy vegyes tálat készítenek részünkre, amin lesz minden földi jó, így mindenki megtalálja az ízlésének valót. Ha a pontos létszám kialakul, úgy a mennyiséget még pontosítom.

Visszajutás Budapestre
Sajnos tömegközlekedéssel igen bajos, így a legpraktikusabb, ha a lehető legjobban megszervezzük saját magunk. Ehhez viszont az kell, hogy lássuk a létszámot és a lehetőségeket. Attila felajánlotta az AM Bringa Renault Master-ét a kerékpárok és két fő visszaszállítására, amire biztosan szükségünk lesz. Jelenleg a legfontosabb feladat, hogy találjunk egy olyan ismerőst vagy családtagot, aki levinné a teherautót Hercegszántóra. Ha lenne valakinek ötlete, úgy feltétlenül hívja Attilát vagy engem!

Milyen időre számíthatunk?
Az időkép (www.idokep.hu) jelenlegi előrejelzése alapján gyengén felhős, szeles idő várható vasárnapra, hajnali 6 és napközbeni 14 fokkal. Az előrejelzés persze folyamatosan változik, lehet még bármi, de reménykedjünk, hogy derűs, szép, őszi időnk lesz. Ha viszont az időjárás rosszra fordul, úgy a túrát elhalasztjuk, de a lefújás előtt még mindenképpen egyeztetünk.

Jelen állás szerint hatan biztosan rajthoz állunk, de Attila szerint nem kizárt, hogy ennél többen. Várjuk a további jelentkezéseket!

Üdvözlettel:
Róbert Gábor
+36 30 636 4672
Annyi megjegyzésem lenne a hazautazással kapcsolatosan, hogy többeknek is gondja van ezzel, ezért bizonytalanok a részvételben. Ha közösen nem tudjuk megoldani a kérdést, akkor külön-külön mindenkinek jóval többe fog kerülni, mintha elosztjuk a költségeket. Nagyon fontos lenne találni valakit, aki eljön a Renault Masterrel Hercegszántóra.
A nejem ugyan lejön egy személyautóval értem, melybe, csak ha a Master is lejön, akkor 4 fő még belefér rajtunk kívül, akiket vissza tudunk hozni Pestre. Ha tehát a Master is lejön, akkor összesen 7 bringásnak és akár 10-14 kerékpárnak sikerül megoldani a visszajutását Budapestre, míg ha nem találunk sofőrt a teherszállító autóra, akkor mindenkinek magának kell megoldani a hazajutást bringástul. Ennél sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha valakinek a rokona, aki úgyis lejönne Hercegszántóra, nem a saját autójával tenné ezt, hanem a Masterrel.
Kérnénk tehát egy kis segítséget, szerdáig várjuk az ötleteket a sofőrre vonatkozóan!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

...ezt a kocsit csak "C"-s jogsival lehet vezetni ugye ... ?

Murla írta...

Szerencsére nem kell hozzá csak B kategóriás jogsi. Tehát aki vezethet személyautót, annak ezt is szabad, ezért bízunk abban, hogy jelentkezik valaki.

Névtelen írta...

akkor gondolkodom rajta, hogy össze tudom-e hozni, bár ilyen nagy autót még nem vezettem.:)Üdv, stoki